Jeste li se prijavili na LAQOthon? Na BFS-u 2023 dijeli se 18.000 eura najboljim tech idejama...

Priprema se deseti, jubilarni Bug Future Show - po prvi puta u povijesti u prilici ste otići s našeg događaja s tisućama eura u džepu, pa se prijavite na LAQOthon...

Bug.hr utorak, 27. prosinca 2022. u 10:47

Nakon što je povodom svog drugog rođendana korisnicima omogućio inovaciju praćenja emisije CO2 u vožnji, kao nastavak svojih održivih inicijativa, LAQO, prvo hrvatsko 100 posto digitalno osiguranje i tech inovacija Croatia osiguranja koje djeluje u sastavu Adris grupe, kreće u potragu za najboljim tehnološkim zelenim idejama u Hrvatskoj.

Riječ je o nagradnom natječaju LAQOthon koji traje od 27. prosinca 2022. do 22. siječnja 2023., a na koji se mogu prijaviti pojedinci i/ili timovi koji vide tehnologiju kao odgovor na kreiranje održivijeg svijeta. Najbolje tri ideje LAQO podupire s 18.000 eura (135.621 kuna), a bit će proglašene na desetom jubilarnom Bug Future Showu, koji će se održati 2. veljače 2023.

„LAQO slavi sve što je digitalno, jednostavno, pametno, brzo i - održivo. Prije dvije godine uveli smo LaqoPrevent, program za promicanje odgovornog ponašanja u prometu. Ove smo godine uveli i mogućnost mjerenja emisije CO2 u vožnji i rezultati su već sada fantastični. Od lansiranja inovacije, podaci LAQO korisnika pokazuju da prosječna potrošnja CO2 iznosi 229 g/km. Cilj nam je kontinuirano motivirati naše korisnike da svojim stilom vožnje smanje emisiju CO2 i time aktivno sudjeluju u zaštiti okoliša. Mi zaista vjerujemo, a sada smo i dokazali, da mali koraci čine veliku promjenu. No, znali smo da moramo napraviti još nešto. Znamo da ove naše vrijednosti žive i dijele i mnogi drugi, stoga želimo pripomoći realizaciji novih sjajnih tech ideja koje će nam omogućiti da sutra živimo bolje, zdravije ili sigurnije. Pozivamo sve da se prijave, nadamo se toni zelenih ideja i da će žiri na Bug Future Showu imati pune ruke posla”, ističe Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja.

Kako se prijaviti na LAQOthon?

Na natječaj inovativnih tehnoloških idejnih rješenja LAQOthon mogu se prijaviti svi kreativni i tehnološki osviješteni entuzijasti. To uključuje učenike, studente, projektne i product managere, dizajnere, developere i sve ostale koji znaju kako tehnologijom riješiti neki od problema održivosti. Po završetku prijava, žiri će odabrati finaliste - idejna rješenja pojedinaca ili timova koji će dobiti priliku pred stručnim žirijem predstaviti se uživo na jubilarnom 10. izdanju Bug Future Showu, koji se održava 2. veljače 2023. Stručni žiri će zatim odlučiti o tri finalna pobjednika čija će idejna rješenja osvojiti 10.000 eura (75.345 kuna) za prvo, 5.000 eura (37.672,50 kuna) za drugo i 3.000 eura (22.603,50 kuna) za treće mjesto.

“Bug Future Show ponosni je partner ovoj sjajnoj inicijativi, a sljedeće godine slavi svoj veliki jubilej pod sloganom Perfect Ten. Upravo se tome i nadamo na LAQOthonu. Da ćemo naći barem sjajnih deset idejnih rješenja koja će nas oboriti s nogu. Nadam se da je ovo prilika na kojoj ćemo upoznati neke nove klince koji razmišljaju o tome što će biti sutra i već sada imaju rješenje za dio problema održivosti. I BFS će sljedeće godine biti održiviji tako što ćemo svu plastiku na eventu zamijeniti alternativnim rješenjima. Malim promjenama na pametnija i bolja rješenja do velikih iskoraka prema boljoj verziji budućnosti”, naglašava Dragan Petric, izvršni urednik Buga i organizator Bug Future Showa.

Sve o LAQOthon nagradnom natječaju i kako se prijaviti možete pronaći na webu LAQOthona. Natječaj traje od 27. prosinca 2022. do 22. siječnja 2023. godine. Nagrade osvajaju tri najbolja idejna rješenja.