Garmin proširio ponudu s dva nova dash cam satelitska navigacijska uređaja

DriveCam 76 i CamperCam 795 najnovija su Garminova satelitska navigacijska uređaja s ugrađenom kamerom na kontrolnoj ploči

Matej Markovinović petak, 12. kolovoza 2022. u 11:55

Garmin je predstavio dva nova satelitska navigacijska uređaja s ugrađenom kamerom visoke rezolucije na kontrolnoj ploči – DriveCam 76 i CamperCam 795.

Riječ je o modelima koji sadrže 7-inčni zaslon, podržavaju snimanje u 1080p te imaju široko vidno polje od 140 stupnjeva. Kada je uključena, kamera kontinuirano snima i pohranjuje video u slučaju incidenta na cesti. Snimljeni videozapisi mogu se pogledati i dijeliti pomoću Garmin Drive mobilne aplikacije.

Osim snimanja, kamera pruža i pomoćne obavijesti koje uključuju upozorenja o nesrećama i napuštanje vozne trake. Za upravljanje DriveCamom 76, moguće je koristiti Garminov glasovni asistent, a za upućivanje i primanje poziva potrebno je spojiti mobitel putem Bluetootha.

CamperCam 795
CamperCam 795

Osim toga, kada je DriveCam 76 uparen s Bluetoothom te aplikacijom Garmin Drive, pružat će obavijesti o prometu, upozorenja o ekološkim zonama, vremenska izvješća te informacije o cijeni goriva. Putem Tripadvisora može se vidjeti i ponudu hotela, restorana i atrakcija. Inače, uređaj je kompatibilan i s odabranim Garmin rezervnim kamerama kako bi se lakše vidjelo iza vozila.

Budući da je CamperCam 795 dizajniran za kampere, može pronaći ceste s prilagođenim rutama za veličinu i težinu kampera ili prikolice. Uz to, upozorava i na opasnosti poput nadolazećih strmih uspona, prijelaza za životinje, oštrih zavoja te promjena brzine.

Satelitske slike Birdseye prikazuje stanje parka za kampere, a popis parkova i usluga može se unaprijed učitati na uređaj. Također, tu je i Zeleni vodič tvrtke Michelin, koji će zahvaljujući slikama, detaljnim opisima i ocjenama, sugerirati gdje se vrijedi zaustaviti na putovanju.

CamperCam 795
CamperCam 795

CamperCam 795 kompatibilan je s drugim Garmin proizvodima, uključujući kamere serije BC 50 koje pomažu vidjeti iza vozila, Garmin PowerSwitch digitalnu sklopnu kutiju za upravljanje 12-voltnom elektronikom kampera i bežične Bluetooth slušalice.

Garmin je također najavio novi Camper 795 uređaj za satelitsku navigaciju, koji pruža iste značajke kao i CamperCam 795, izuzev ugrađene kamere na kontrolnoj ploči te njenih funkcija.