Garmin u Zagrebu predstavio brojne novitete

Garmin je u petak već tradicionalno obilježio početak jeseni sa svojim događajem Connected Bike Demo Day na kojem je demonstrirana aktulna tvrtkina gâma biciklističkih dodataka, ali i nove serije pametnih satova

Denis Arunović ponedjeljak, 30. rujna 2019. u 15:06

Svrha Connected Bike Demo Daya je da se novinarima demonstriraju Garminovi biciklistički dodaci kao i neki drugi nosivi uređaji koje tvrtka ima u ponudi. Ovaj put je kao Garminov partner sudjelovala tvrtka Keindle Sport sa svojom ponudom električnih bicikala koji su za potrebe ovog događaja bili opremljeni s Garminovim ciklokomputerima, svjetlima i stražnjim radarima. 

Što se tiče novosti u ponudi za bicikliste, zapravo postoji samo jedna - Garmin je kupio tvrtku Tactx koja se bavi dizajnom i proizvodnjom uređaja za treniranje bicikom u zatvorenim prostorima. Na Tactxov trenažer korisnik spoji svoj vlastiti bicikl i potom uz pomoć softverske podrške može trenirati i u zimskoj sezoni kada vremenski uvjeti nisu pogodni za prave vožnje. Tactxovi trenažeri i do sada su bili dostupni u Hrvatskoj preko Keind Sporta, a suradnja dvaju tvrki nastavit će se i nakon ove akvizicije. 

Zainteresirani su na događaju mogli isprobati Tacx NEO 2T Smart - najjači i najintuitivniji pametni Garmin trenažer do danas. Osmišljen za najrealističniju i najtišu simulaciju vožnje na otvorenom, NEO 2T Smart donosi redizajnirani motor i poboljšanu analitiku performansi.

Osim uređaja za bicikliste, demonstrirano je i nekoliko novih serija pametnih satova: 

fēnix 6 serija, nova generacija vodećeg Garmin GPS multisport pametnog sata, koja dolazi s funkcijom Power Manager za dulji vijek trajanja baterije, omogućava trkačima bolje planiranje utrka s novom PacePro tehnologijom i predstavlja najveći okrugli zaslon tvrtke Garmin (fenix 6X varijanta). fēnix 6 serija se isporučuje s TopoActive Europe kartom za avanture na otvorenom, ski kartama za preko 2.000 skijališta širom svijeta i 41.000 golf terena. Na uređaju možete pohraniti glazbu, do 2.000 pjesama, a omogućuje vam sinkronizaciju popisa za reprodukciju s nekoliko najpopularnijih glazbenih servisa, bez potrebe za telefonom. Treba naglasiti da glazbu i mape ne podržavaju svi fenixi 6 već samo modeli Pro i Sapphire. 

Nove fenixe dobit ćemo uskoro i na test, a iz Garmina nam kažu da se prodaju kao vruće kifle - inicijalna pošiljka od 300 komada za Hrvatsko tržište planula je u roku od par dana. 

vivoactive 4 i 4S GPS pametni satovi s trenutno najširom paletom funkcija za cjelodnevno praćenje zdravstvenog stanja. Inovacije uključuju napredno praćenje sna s PulsOx funkcijom, praćenje respiratornih funkcija, Body Battery - monitoring tjelesne energije, alarm na nepravilni rad srca, praćenje menstrualnog ciklusa, praćenje stresa s uputama za relaksaciju, praćenje hidratacije tijela i još mnogo toga. Ovaj sat osmišljen je i opremljen za aktivan stil života.

Venu -novi GPS pametni sat s AMOLED ekranom i cjelodnevnim praćenjem brojnih zdravstvenih funkcija. S trajanjem baterije od 6 dana kao pametni sat te brzim punjenjem, Venu je namijenjen korisnicima koji žele izdržljiv sportski sat opremljen s AMOLED ekranom. 

Posljednja generacija vívomove serije – novi hibridni modeli pametnih satova. Dizajnirana sa stilom, nova serija ručnih satova vívomove 3/3s, vívomove Style i vívomove Luxe – imaj izgled klasičnih satova, s pomičnim kazaljkama i elegantnim detaljima brojčanika. Laganim trzajem ručnog zgloba, kazaljke se automatski odmiču i prikazuje se skriveni ekran s podacima o zdravlju i fitnesu, pametne notifikacije s detaljima telefonskih poziva, tekstualnim porukama te porukama društvenih mreža, obaveza u kalendaru i još mnogo toga.