Garminova nova Epix Pro serija satova donosi AMOLED zaslon, robusni dizajn i bolju autonomiju

Garmin je osvježio Epix Pro seriju pametnih satova, koja, među ostalom, donosi AMOLED zaslon, robusni dizajn, mnoštvo funkcija za sport i zdravlje te ugrađenu LED svjetiljku

Matej Markovinović petak, 2. lipnja 2023. u 08:20
Garmin Epix Pro.  📷 Foto: Garmin
Garmin Epix Pro. Foto: Garmin

Garmin je ovoga četvrtka predstavio osvježenu Epix Pro seriju pametnih satova s GPS-om, koja donosi niz poboljšanja u odnosu na prethodne modele, uključujući AMOLED zaslon, robusni dizajn te bateriju koja, prema tvrdnjama proizvođača, pruža autonomiju od 31 dan.

Budući da je Garmin zamislio da svatko može nositi satove iz Epix Pro serije bez obzira na opseg zapešća, za kupnju je dostupna 42, 47 i 51-milimetarska inačica s 1,2, 1,3 i 1,4-inčnim zaslonom. Sva tri modela imaju kućište napravljeno od titanija te tradicionalni dizajn s pet tipki za brz pristup različitim funkcijama sata. Tu je, također, i safirno staklo koje bi trebalo štititi od ogrebotina.

Novi Garminovi satovi iz Epix Pro serije, mogu se pohvaliti i ugrađenom LED svjetiljkom, kao i s desecima unaprijed učitanih sportskih aktivnosti, uključujući nogomet, košarku, sportove s jahanjem, reketima i drugima. Uz tradicionalne zdravstvene značajke za praćenje otkucaja srca, energije, spavanja i stresa, tu je nova Red Shift Mode značajka koja mijenja boje zaslona u nijanse crvene kako bi korisnici lakše prilagodili svoj vid  tamnijim uvjetima te smanjili poremećaje u spavanju.

Na sva tri modela moguće je primanje obavijesti, preuzimanje glazbe s popularnih streaming servisa poput Spotifya, Deezera i Amazon Musica, beskontaktno plaćanje putem Garmin Paya, korištenje Live Track funkcije te Garmin Coacha. Iz Garmina posebice ističu i SatIQ tehnologiju i višepojasni prijem signala, koji, prema njihovim tvrdnjama, osigurava točno pozicioniranje u svim okruženjima.

Maloprodajna preporučena cijena za Garminovu Epix Pro seriju pametnih satova, započinje od 949,99 eura. Više informacija dostupno je na sljedećoj poveznici.