I EKG u Apple Watchu napokon dostupan u Hrvatskoj

Uz najnoviju nadogradnju watchOS-a hrvatski vlasnici novijih Apple Watch pametnih satova moći će koristiti još lani najavljenu funkciju elektrokardiograma

Sandro Vrbanus srijeda, 15. svibnja 2019. u 18:54

Apple je objavio najnovije ažuriranje svojeg watchOS-a na inačicu 5.2.1, kojom je aplikacija EKG postala dostupna u Hrvatskoj.

Podsjećamo, funkcionalnost ovog medicinskog dijagnostičkog alata (ipak ograničene primjene) lansirana je uz uređaj Apple Watch Series 4 prošle jeseni, no za početak je bila dostupna samo u SAD-u. Kako to obično biva, širenje dostupnosti krenulo je sa zapada, pa je watchOS 5.2 krajem ožujka donio EKG aplikaciju u neke dijelove Europe.

watchOS 5.2.1 dostupan je za preuzimanje
watchOS 5.2.1 dostupan je za preuzimanje

Ovoga puta nismo morali dugo čekati da isto stigne i k nama – mjesec i pol nakon zapadne Europe i Hrvatska je došla na red. Aplikacija EKG, kažu iz Applea, na uređaju Apple Watch Series 4 odsad je i službeno dostupna u Hrvatskoj. Osim te aplikacije dostupna je i dodatna funkcionalnost obavijesti o nepravilnom srčanom ritmu. Ona može otkriti nepravilan rad srca i korisnika Apple Watcha uputiti da se obrati liječniku.

Danas je, ako ste slučajno propustili, objavljeno i da će u Hrvatskoj po prvi puta postati dostupan Apple Pay, pa će ove vijesti zasigurno obradovati vlasnike iPhonea i Appleovih pametnih satova.