Xiaomi Mi Watch Color, pametni sat za mlađe korisnike

Xiaomi bi za koji dan trebao pustiti u prodaju novi pametni sat – Mi Watch Color čije su se specifikacije upravo pojavile na Internetu

Stjepan Bilić četvrtak, 2. siječnja 2020. u 06:00

Xiaomi će uskoro pustiti u prodaju svoj najnoviji pametni sat – Mi Watch Color. Prema izvoru, prodaja u Kini kreće od 3. siječnja 2020., a kasnije možda stigne i na ostala tržišta.

Prilikom najave novog sata Xiaomi je uspješno izbjegao spomenuti bilo što vezano uz njegove specifikacije. No zahvaljujući sveprisutnim mobitelima i Interentu nije trebalo dugo čekati na curenje i tih informacija.

Jedna od osoba koja je imala priliku vidjeti retail pakiranje sata (Mukul Sharma) je isto brže-bolje snimila i objavila online. Zahvaljujući tome sada se zna kako Mi Watch Color ima 1,39“ AMOLED zaslon razlučivosti 454 x 454 točaka.

Nadalje, otkriveno je kako sat podržava Bluetooth (5.0 LE), NFC, GPS i GLONASS tehnologije. Kako se može bez problema koristiti tijekom plivanja i ronjenja na dubinama do 50 metara. Energiju potrebnu za rad osigurava baterija kapaciteta 420 mAh. Ako je suditi prema sličnim satovima na tržištu, jedno punjenje baterije bit će dovoljno za par dana rada.

Kako mu san naziv sugerira, Mi Watch Color bit će moguće nabaviti u više različitih boja. Debljina sata je 11,4 milimetara, a promjer 46 milimetara. Hoće li biti 42-milimerarskog modela za sada nije poznato, ali vjerojatno hoće.