Jeste li spremni? Počinje prelazak na novi TV signal

LG-evi televizori dolaze s ugrađenim prijamnikom DVB-T2 signala i nose oznaku OiV certificirano - nabavite novi LG Smart TV da krajem listopada ne ostanete bez slike

LG Hrvatska ponedjeljak, 26. listopada 2020. u 17:45

Kvalitetnija, oštrija ili jednostavno puno bolja slika televizijskih programa u HD razlučivosti bit će uskoro dostupna na cijelom području Hrvatske. I to zahvaljujući novom DVB-T2 sustavu odašiljanja zemaljskog TV signala u kombinaciji s H.265/HEVC standardom kodiranja slike. Možda zvuči pretehnički, ali uvođenje ovih novih tehnologija donosi daleko bolje iskustvo gledanja domaćih televizijskih programa – nacionalnih, regionalnih i lokalnih i to potpuno besplatno.

No, svi koji imaju nekoliko godina stare televizore ili samostalne prijamnike za (još kratko aktualni) DVB-T/MPEG-2 signal, trebat će u shopping jer počinje proces prelaska na novi signal i gašenje starog. Ako niste sigurni, spremnost svoje sadašnje opreme možete provjeriti na ovoj stranici OIV-a.

Dobra vijest je da svi aktualni modeli LG-evih Smart TV-a nose oznaku OIV certificirano. To u ovom konkretnom slučaju znači da LG-evi OLED, ali i NanoCell te ostali LED modeli pametnih televizora dolaze s već ugrađenim prijamnikom za primanje i prikaz DVB-T2/HEVC TV signala koji uskoro postaje jedini dostupan za prijem zemaljskih televizijskih programa.

Drugim riječima, ako odaberete LG-ev televizor s oznakom OIV certificirano, sigurni ste da ste se odlučili za kupnju uređaja koji vam jamči da ćete i nakon 27. listopada bez prekida moći gledati zemaljske TV programe – neće nestati slike. Zato, potražite i nabavite novi LG Smart TV da vam se na ekranu ne pojavi toliko omraženi sivo-bijeli „snijeg“ – i to već krajem listopada!