Za početak ICT karijere odaberite pripravništvo u najvećem domaćem telekomu

ICT pripravnici u Hrvatskom Telekomu mogu odabrati vlastito specijalističko područje, samostalno raditi na izazovnim projektima i tako si otvoriti put za preuzimanje uloga s dodatnim odgovornostima

HT petak, 3. ožujka 2023. u 21:08

Hrvatski informacijsko-komunikacijski sektor i dalje bilježi visoke stope rasta, a poslovni se uspjesi nižu tjedan za tjednom. Usporedno s tim povećavaju se i potrebe za novim talentima i stručnjacima za različite tehnologije, developerima, inženjerima i ostalim profilima zaposlenika. Pravo je vrijeme, dakle, za započeti svoju karijeru u ovom području, što vjerojatno najbolje znaju i sami studenti tehničkih i srodnih fakulteta.

Magenta LogIn

Svi među njima, koji su nedavno diplomirali, kao i oni koji su trenutačno vrlo blizu diplome, sada se mogu prijaviti na prvi krug atraktivnog pripravničkog programa Hrvatskog Telekoma te tako prilagoditi daljnji razvoj i edukaciju svojim potrebama, ali i započeti svoju karijeri u propulzivnom ICT sektoru. Ponuda se odnosi na studente s (preferirano) sljedećih fakulteta: FER, TVZ, FOI, FERIT, FESB, FPZ i PMF.

Hrvatski Telekom upravo je objavio početak prijava za svoj program za nove pripravnike, Magenta LogIn. Kao najveći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, danas ova kompanija, uz telekomunikacije, aktivno radi i na robotici, aplikacijama, pametnim sustavima i drugim digitalnim projektima s fokusom na informacijsko-komunikacijske tehnologije i Internet stvari.

Uvjeti kao za stalne zaposlenike

Informatički stručnjaci u Hrvatskom Telekomu u cijenjeni su unutar i izvan tvrtke, nudi im se velik prostor za razvoj karijere, sudjelovanje na uzbudljivim konferencijama i ostale prilike u zemlji i inozemstvu.

Iz Hrvatskog Telekoma kažu kako će svim pripravnicima osigurati atraktivnu pripravničku plaću, kao i da će uživati sve pogodnosti koje inače imaju i njihovi redovni zaposlenici – poput godišnjeg bonusa za ostvarena postignuća, božićnice, plaćenog cjelokupnog sistematskog pregleda i slično.

Proces prijave

Program Magenta LogIn prijave će primati dvaput godišnje, 1. ožujka i 1. rujna, a razdoblje za prijavu bit će 14 dana nakon toga. Prijave se vrše online, putem posebnog obrasca u koji treba navesti svoje vještine, znanja i relevantna iskustva. Nakon toga slijedi online testiranje osobnosti i kratki intervju, također online. Oni koji prođu ovaj korak, dobit će kratki zadatak kojim će se testirati razina njihovih stručnih znanja. Odabrani pripravnici bit će potom pozvani da se pridruže timu Hrvatskog Telekoma, već početkom sljedećeg mjeseca.

Kako izgleda pripravnički program?

Nakon faze selekcije, primljeni kandidati prvog će tjedna u Hrvatskom Telekomu proći kroz inicijalni Bootcamp, tj. upoznavanje sa strategijom, kompanijom i dostupnim alatima za rad. Nakon toga slijedi polugodišnje razdoblje u kojem će dobiti mentora i započeti rad na prvim projektima, usavršavati svoje vještine – sve kako bi nakon deset mjeseci njihov životopis bio ispunjen vrlo konkretnim sadržajem.

Kroz program Deep Dive, pripravnici će tijekom cijelog staža upoznavati različite sektore, odrađivati razgovore s mentorima i ljudskim resursima, a do kraja programa radit će i na svojim prvim "pravim" projektima.

Aktualni natječaj za pripravničke pozicije Magenta LogIn 2023. otvoren je do 15. ožujka. Sve dodatne informacije i obrazac za prijavu potražite ovdje.