TureMetal ima fanless PC s AMD 32-jezgrenim EPYC-om i GeForce RTX 2070 GPU-om

Kineska tvrtka TureMetal specijalizirala se na fanless računala, a njihovo novo računala sadrži AMD-ov EPYC 7751 CPU s 32 jezgre i Nvidijinu GeForce RTX 2070 grafiku

Matija Pavlić utorak, 31. prosinca 2019. u 06:00

TureMetal kineska je tvrtka specijalizirana za prilagođena računala bazirana na fanless dizajnu. Njihovo najnovije postignuće bazira se na Supermicro ATX matičnoj ploči, AMD-ovom EPYC 7751 procesoru s 32 procesorske jezgre te na Nvidijinoj GeForce RTX 2070 grafici.

Sve je smješteno u komercijalno dostupno Turemetal UP10 kućište koje podržava maksimalno 300 W, iako AMD-ov procesor ima TDP od 180 W, a Nvidijina grafika TDP od 175 W.

Kako je već navedeno ova konfiguracija nema aktivno hlađenje, a iz TureMetalovih video isječaka je vidljivo kako CPU drži temperaturu od 76 stupnjeva Celzija, GPU temperaturu od 88 stupnjeva Celzija, dok je sobna temperatura 24 stupnjeva Celzija. U FurMark full-load testu ova je konfiguracija (CPU i GPU) ostvarila 22 sati kontinuiranog rada bez rušenja i problema s temperaturom.

Turemetal je za potrebe ove konfiguracije morao izraditi prilagođeni bakreni raspršivač topline koji teži 2 i pol kilograma, dok se napajanje u ovoj testnoj konfiguraciji nalazi izvan kućišta. Ubuduće bi se trebalo nalaziti unutar kućišta, a ostaje za vidjeti hoće li ova konfiguracija ikad biti komercijalizirana.