electronica 2018 - vodeći sajam elektronike otvara svoja vrata sljedeći tjedan

electronica 2018 – vodeći svjetski stručni sajam i konferencija za elektroniku otvara svoja vrata sljedeći tjedan u prostorima Messe München-a. Rezervirajte svoju ulaznicu

Bug.hr petak, 9. studenog 2018. u 11:00

electronica 2018 – vodeći svjetski stručni sajam i konferencija za elektroniku otvara svoja vrata sljedeći tjedan u prostorima Messe München-a. Rezervirajte svoju ulaznicu na stranici www.electronica.de/en/tickets na vrijeme i uštedite vaš novac i dragocjeno vrijeme.

Od 13. do 16.11.2018. sajam electronica očekuje vas, stručnjake iz ove industrije da doživite nevjerojatno atmosferu sajma u punih 17 paviljona. Brojke govore same za sebe:

Interval: Svake 2 godine
Osnovan: 1964.

Na ovogodišnjem sajmu electronica teme ću uključivati vrlo široko područje:

 • poluvodiči (diode, tranzistori, mikroprocesori)
 • ugrađeni sustavi (software i hardware alati za razvoj, memorijske periferije, sustavna rješenja)
 • ekrani (LCD, LED, OLED, periferna oprema za ekrane)
 • mikro i nano sustavi (MEMS, mikrosistemi, nanotehnologija)
 • senzorna tehnologija (senzori za klimatske parametre, senzori za mehaničke parametre, senzori za optičke i akustične parametre)
 • mjerenje i testiranje (prepoznavanje slike/uzorka, mjerni instrumenti i laboratorijska oprema)
 • elektronički dizajn ED/EDA (CAD/CAE alati, software, dizajn/razvojni sustavi)
 • pasivne komponente (kondenzatori, magnetski i elektronički keramički proizvodi, radiofrekventne i mikrovalne komponente)
 • elektromehanika i sistemska periferija (prekidači, kućišta i tipkovnice)
 • napajanje (transformatori, baterije, sustavi za upravljanje energijom)
 • PCBs (MID/3D-MID, keramičke matične ploče, višeslojne matične ploče)
 • EMS Electronic Manufacturing Services (izrada prototipova, hibridne komponente, razvoj proizvoda)
 • automotive (električni pogon, aktivna sigurnost, napajanje na vozilu)
 • wireless (mobilne usluge, aplikacije)
 • usluge (poslovni koncepti, institucije/organizacije, informacije)
 • Industrija 4.0
 • startup kompanije

Dakle, za svakog ljubitelja elektronike sigurno će se naći poneka tema na raspolaganju. Više informacija o samom programu možete saznati na službenim stranicama sajma.

 

Vruća tema: AI (Umjetna inteligencija)

Korisnici imaju vrlo različite poglede o tome koja bi umjetna inteligencija (AI), robotika i digitalizacija trebala , a koja ne trebala niti dopuštena. Na primjer, 71% globalnih potrošača mislim da bi u budućnosti elektronički uređaji samo trebali pomoći ljudima i da se naši vlastiti misaoni procesi ne bi smjeli zamijeniti umjetnom inteligencijom. To su rezultati indeksa trenda electronice (2. izdanje).

U lipnju 2018., institut za istraživanje tržišta ispitalo je 7.000 potrošača koji predstavljaju presjeke njihovih relevantnih populacija u SAD-u, Kini, Japanu, Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji i Italiji, za svjetski vodeći sajam i konferenciju - electronica. Navigacijski sustavi i pametni telefoni populariziraju pametnu kontrolu glasova u kućanstvu. Proizvođači rade punom brzinom sa umjetnom inteligencijom i digitalnom umrežavanju kako bi se izgradio trenutni uspjeh pametne elektronike. Koncept kontrole glasa je vrlo popularan među potrošačima: Oko 60% potrošača širom svijeta se zalaže da se elektronički uređaji uključe u dijalog s ljudima u budućnosti – na tragu vama poznatih glasovnih asistenata kao što su Siri, Alexa i Cortana. Kineski (85%), SAD Osobito su oduševljeni američki (68%) i talijanski (66%) potrošači biti u mogućnosti razgovarati s elektroničkim uređajima u budućnosti. Međutim, 17% potrošači širom svijeta snažno se protive konceptu razgovora elektronika

Na electronici 2018, od 13. do 16. studenog u Münchenu, više od 3.000 izlagača iz 50 zemalja pokazat će koliko se brzo svijet pametne elektronike razvija.

Cijene ulaznica

Ulaznice Na sajmu Online
1- dan € 34.50 € 27.50
2- dana € 58.00 € 46.50
Trajna € 78.00 € 63.00
Studenti, učenici € 24.00                          
Grupna (min. 5 osoba/po osobi) € 27.50                            

Ulaznice možete kupiti na www.electronica.de/en/tickets.

Za sva pitanja u vezi sajma obratite se s povjerenjem na kontakt u nastavku. Generalno zastupstvo sajma München za Hrvatsku.

Belimpex d.o.o. │ Antuna Štrbana 18 │ Zagreb
tel: 01 36 38 363, tel/fax: 01 36 48 276
e-mail: office@belimpex.hr
www.belimpex.hr