Hakiran je Plex, svi korisnici moraju promijeniti lozinke

Plex, softver za streamanje multimedije na kućnoj mreži, i mnogo više od toga, bio je metom hakerskog napada, pa su svim korisnicima uvjetovali da odmah promijene svoje lozinke na tom servisu

Sandro Vrbanus četvrtak, 25. kolovoza 2022. u 14:50

Aplikacija za lokalni streaming multimedije, Plex, nastao je kao "fork" nešto popularnijeg sustava Kodi (odnosno XMBC, kako mu je tada bilo ime). Ističe se jednostavnošću korištenja i kvalitetom, o čemu više možete pronaći u našem vodiču. Međutim, iako možda kvalitetan i omiljen među korisnicima, čini se kako je nešto slabiji sa sigurnosne strane. Nepoznati hakeri su, naime, nedavno uspjeli pristupiti jednoj od Plexovih internih baza podataka, u kojoj su se nalazili podaci o korisnicima.

Promijenite lozinku

Plex je stoga odmah počeo obavještavati svoje korisnike o sigurnosnom incidentu, navodeći kako je istraga u tijeku. Ono što je za sada poznato, jest da su napadači pristupili podacima koji uključuju e-mail adrese, korisnička imena te enkripcijom zaštićene lozinke za pristup korisničkim računima.

Sve lozinke bile su "hashirane" i osigurane u skladu s najboljom praksom, poručuju iz Plexa, no od svih su korisnika, za svaku sigurnost, zatražili da promijene svoje lozinke. Podaci o kreditnim karticama ili drugim oblicima plaćanja nisu dospjeli u ruke napadača, jer se niti ne nalaze na poslužiteljima ove kompanije.HI-FI EXPERIENCE WEEK

KEF

Od 28.11. do 16.12. 2022. posjeti našu slušaonu na Zagrebačkom Velesajmu i uživaj u KEF Wireless aktivnim zvučnicima.

Kupi

Hibridno integrirano pojačalo

VINCENT SV-737

Bluetooth, WiFi, 20 Hz - 20 kHz, > 90 dB, 47 kOhm, 590 W, WAV, FLAC, APE, LPCM, MP3, ACC, AC3, WMA, 6 x stereo RCA, 2 x Optical, 2 x Coaxial.

24.999 kn 3.317,94 € Kupi

Wireless podni zvučnici

KEF LS60

Visokokvalitetan streaming, Wi-Fi, Apple AirPlay 2, Google Chromecast, Roon Ready, Bluetooth, Spotify, Tidal, Deezer, 26 Hz - 36 kHz, 111 dB.

49.999 kn 6.636,01 € 52.699 kn Kupi