Zuluhood, domaća mobilna platforma za sigurnost doma nudi i usluge AKD zaštite na zahtjev

Prva domaća mobilna platforma namijenjena sigurnosti doma od sada nudi preventivne i reaktivne zaštitarske usluge tvrtke AKD Zaštita i to onda kada su one doista potrebne

Bug.hr ponedjeljak, 25. srpnja 2022. u 12:57

Zuluhood je s jedne strane platforma za nadzor koja se temelji na zajednici i samoorganizaciji korisnika, dok je s druge strane to platforma za kupovanje zaštitarskih usluga. Organizatori CES-a ove su godine Zuluhood uvrstili u top 10 najperspektivnijih startupa.

Mogućnost kupovine profesionalne preventivne i reaktivne zaštitarske usluge, i to onda kada je ona doista potrebna, predstavljena je u suradnji s AKD Zaštitom. Ovakve usluge korisne su upravo u sezoni godišnjih odmora, koja je u punom jeku, i kada mnogi od nas muku muče zbog činjenice da na tjedan, dva ili tri ostavljaju svoj dom bez (pravog) nadzora.

Tako su sada, putem besplatne Zuluhood aplikacije, dostupne sljedeće usluge:

Hitna provjera (Urgent check) – na lokaciju doma bez odgode se šalju zaštitari koji će provjeriti dom, djecu ili starije. Zaštitari su dostupni 24 sata pa se provjera može zatražiti u bilo koje doba dana ili noći.

Provjeri moj dom (Check my home) – redovni obilazak doma, ukućana i/ili vikendice od strane profesionalnih zaštitara koji će klijenta obavijestiti o zatečenom stanju. Osim što će dobiti informacije o tome je li sve u redu, sama fizička prisutnost zaštitara ujedno je i dodatna zaštita jer šalje jasnu poruku da je dom čuvan.

Proslijedi alarme (Daily monitoring) – po prvi put ova je usluga omogućena za sustave pametnog doma, kao što su D-Link ili Arlo kamera te Google Home i Amazon Alexa. Također, usluga je po prvi put omogućena na zahtjev i na kraći vremenski period – tijekom vikend putovanja ili godišnjih odmora. Korisnik ne mora biti dostupan – svi alarmi se automatski prosljeđuju u nadzorni centar koji po potrebi šalje zaštitare da na licu mjesta provjere je li sve u redu.

Kućni zaštitar (Home Guard) – neovisno o tome trebate li ovu uslugu samo na par sati ili na par dana, možete je jednostavno naručiti putem Zuluhood aplikacije. Zaštitari će fizički doći na lokaciju doma i čuvati ga tijekom traženog perioda.

Sigurno druženje (Event Guard) – organizirate druženje, veće okupljanje, proslavu ili svadbu? Sada možete jednostavno doći do zaštitara koji će brinuti o tome da sve prođe u najboljem redu.

Navedene usluge trenutačno pruža AKD-Zaštita, no uskoro će korisnici Zuluhooda moći birati između nekoliko zaštitarskih tvrtki, najavljeno je.

Također, u pripremi su i nove usluge, poput brige o starijim osobama. Uslugom naziva Pomoć oko starijih (Check on Seniors), uskoro će se moći jednostavno organizirati redoviti obilazak roditelja ili baka i djedova, a klijent će nakon obilaska kroz Zuluhood aplikaciju moći dobiti jasnu povratnu informaciju. Trenutno se takva usluga može zatražiti kroz uslugu Urgent check (Hitna provjera).