Osma HT-ova brza punionica automobila u Hrvatskoj, prva na benzinskoj postaji

Hrvatski Telekom postavio je osmu brzu e-punionicu automobila u Hrvatskoj, na kojoj je vrijeme punjenja je samo 20 minuta, a korištenje u potpunosti digitalno

Sandro Vrbanus petak, 7. prosinca 2018. u 18:00

U razvoju hrvatskog poduzetništva, gradova kao i same države veliku važnost imaju i fondovi Europske unije, čija sredstva omogućuju implementaciju brojnih inovativnih rješenja koja pridonose većoj kvaliteti života, razvoju društva te većoj konkurentnosti države. U mnogim od tih projekata sudjeluje i Hrvatski Telekom, i to kao partner koji hrvatskim gradovima i poduzetnicima pomaže u povlačenju sredstava iz Europske unije.

Do punionica kroz EU fondove

Jedan od primjera ove sinergije između Hrvatskog Telekoma s jedne, te države, gradova i poduzetnika s druge strane, je i projekt pod nazivom "Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi".

Ovaj je projekt sufinanciran u okviru EU programa Connecting Europe Facility, a omogućit će razvoj zelenih koridora e-mobilnosti na području središnje i jugoistočne Europe. Svrha projekta je osigurati uslugu punjenja kako za domaće korisnike električnih vozila, tako i za sve veći broj turista koji na odmor u Hrvatsku dolaze električnim vozilima.

Projektom se planira otvoriti 69 brzih i 4 ultra brze e-punionice na ukupno 31 lokaciji na koridorima kroz Hrvatsku i Rumunjsku. Projekt će trajati do kraja 2020. godine, a ukupna mu je vrijednost 4,3 milijuna eura.

Prva brza punionica na benzinskoj postaji

U sklopu ovog projekta Hrvatski Telekom je postavio i brzu punionicu za električna vozila na nedavno otvorenoj obnovljenoj benzinskoj postaji ROX u Zagrebu. Radi se o osmoj brzoj e-punionici koju je Hrvatski Telekom postavio u Hrvatskoj, i o prvoj brzoj e-punionici u Hrvatskoj koja omogućuje punjenje svih vrsta električnih vozila, a koja je postavljena na jednoj klasičnoj benzinskoj postaji.

Punjenje traje tek oko 20 minuta, a iskustvo korištenja je u potpunosti digitalizirano. Usluga punjenja dostupna je od 0 do 24 sata i do daljnjega je potpuno besplatna za sve korisnike električnih automobila, a dostupna je i korisnička podrška putem pozivnog centra Hrvatskog Telekoma.

S ovom najnovijom e-punionicom, Hrvatski Telekom dosad je, u suradnji s partnerima, postavio više od 120 javno dostupnih e-punionica u više od 75 gradova širom Hrvatske, što čini više od 50 posto javno dostupnih e-punionica u Hrvatskoj.

Nove brze e-punionice Hrvatskog Telekoma bit će uskoro postavljene na lokacijama u Karlovcu, Delnicama, Rijeci, Zagrebu i Varaždinu.