InkBook Infinity, Android tablet sa E-Ink zaslonom

ArtaTech, tvrtka zaslužna za e-čitač inkBOOK odlučila je kreirati i 10,3-inčni tablet s E-Ink zaslonom koji će između ostaloga moći pokretati i Android aplikacije

Stjepan Bilić srijeda, 15. kolovoza 2018. u 19:50

Tvrtka ArtaTech odlučila je kreirati novi uređaj – inkBOOK Infinity. Iza ovog naziva nalazi se 10,3-inčni Android tablet sa E-Ink zaslonom.

Sredstva za njegovu izradu namjeravaju prikupiti putem crowdfunding kampanje (Kickstarter) koja bi trebala krenuti uskoro. Kupcima koji odluče ovaj projekt poduprijeti financijski nude popust od 30% pri kupnji finalnog proizvoda. Nažalost za sada nije poznata cijena po kojoj će se inkBOOK Infinity tablet prodavati pa tako nije moguće ni odrediti koliko ćete točno novaca uštedjeti pri kupnji.

No neke specifikacije jesu poznate. Na primjer, tablet će imati 10,3-inčni E-Ink zaslon s gustoćom prikaza od 227 PPI-a koji je osjetljiv na dodir. Zahvaljujući tome, moguće je koristiti digitalnu olovku za unos podataka, skiciranje i druge radnje.

inkBOOK Infinity temelji se na jednojezgrenom procesoru i.MX6 Solo, ima 1 GB RAM-a i 8 GB interne memorije. Naknadno će biti moguće dodati i do 32 GB podatkovnog prostora pomoću memorijske kartice microSD formata.

Nadalje, tablet će imati podršku za Wi-Fi (802.11n) i Bluetooth tehnologije (4.0) te moderni USB port (Type-C). Kako smo naveli u uvodu, inkBOOK Infinity temeljit će se na Android platformi (Android 4.4.2) te će tako moći pokretati i Android aplikacije.

ArtaTech navodi kako će biti osigurana i podrška za rad sa PDF, EPUB, MOBI, TXT, JPG i drugim datotekama. Energiju potrebnu za rad osiguravat će baterija kapaciteta 3.000 mAh. Detaljnije informacije o uređaju dostupne su ovdje.