Napokon bolja baterija na budućim iPhoneima zahvaljujući tehnologiji s Air Podsa

Prema pisanju portala DigiTimes, Apple bi u svoje iPhone mogao započeti ugrađivati hibridne baterije koje se temelje na tehnologiji korištenoj u AirPods Pro bežičnim slušalicama

Matija Pavlić srijeda, 26. kolovoza 2020. u 05:00

Prema pisanju DigiTimesa, budući Appleovi iPhonei s podrškom za 5G mreže bi mogli imati baterije većeg kapaciteta ili nešto kompaktnije baterijske module u odnosu na aktualne modele na tržištu. 

Pritom će se koristiti tehnologije koje se već primjenjuju u AirPods Pro bežičnim slušalicama. Apple navodno planira kombiniranu uporabu SiP-ova (sustav u paketu ili system-in-package) i FPCB-ova (fleksibilni tiskani krugovi ili flexible printed circuit boards) u predstojećim iPhoneima s 5G podrškom.

Takva tehnologija koja se već nalazi u AirPods Pro slušalicama omogućila bi ili baterije iste veličine kao i trenutačne baterija ali s većim kapacitetom ili pak kompaktnije baterije koje će zadržati kapacitet baterija koja se nalaze u iPhoneima koji se već nalaze na tržištu.

Na taj način smanjili bi se troškovi komponenti samog telefona koji su značajno porasli ponajprije zbog 5G modema, a spomenuta hibridna baterija na tržištu bi se mogla pojaviti s novim iPhone 12s modelima iduće godine.

📢 Besplatna dostava

TOP!

HP AiO

Ryzen 5 4500U, 8GB, 256GB SSD, Radeon Graphics, 27" FHD IPS.

4.799 kn Kupi

📢 Vrhunska ponuda

TOP!

XIAOMI lipanj

Velika ponuda Xiaomi sportskih satova, slušalica, te uređaja za pametan dom po TOP cijenama.

Od 450 kn Kupi

📢 2 godine jamstva

TOP!

ASUS Vivobook

Ryzen 3 procesor, 8GB RAM-a, SSD 512GB, Radeon grafika, 15.6" IPS , Windows 11.

4.649 kn Kupi


Multiroom zvučnik

DENON Home 350

Hi-Res Audio reprodukcija, Bluetooth, Amazon Alexa, internet radio i glazbeni streaming, Airplay 2, podrška za subwoofere s ugrađenim HEOS-om.

4.729 kn Kupi

Mrežni audio player

MARANTZ NA6006

HEOS multiroom audio tehnologija, AirPlay2, Alexa, Streaming glazbe, Bluetooth, Wi-Fi, Marantzovi vlasnički HDAM krugovi.

4.929 kn Kupi