Redmi predstavio 300-vatno brzo punjenje koje napuni mobitel za pet minuta

Dok se već mogu kupiti Realmeovi mobiteli s 240-vatnim brzim punjenjem, Redmi ozbiljno radi na svojoj 300-vatnoj tehnologiji koja će napuniti mobitel za malo manje od pet minuta

Matej Markovinović utorak, 28. veljače 2023. u 09:11
📷 Screenshot: Redmi
Screenshot: Redmi

Realme je početkom godine objavio detalje o 240-vatnom brzom punjenju, koje napuni mobitel za malo manje od 10 minuta te su tako preuzeli krunu za najbrže punjenje na svijetu. No, čini se da neće dugo biti na vrhu, jer je sada Redmi predstavio 300-vatnu tehnologiju brzog punjenja, koja puni mobitel od 0 do 100 za malo manje od pet minuta.

Redmi je na svom Weibo računu objavio videozapis koji prikazuje kako u praksi funkcionira 300-vatno brzo punjenje. Za to su koristili modificirani Redmi Note 12 Discovery s baterijom kapaciteta 4.100 mAh u kontroliranim uvjetima.

U videozapisu se može jasno vidjeti da mobitel dolazi za 2 minute i 11 sekundi do 50 posto napunjenosti, dok mu „do stotke“ treba ravno 4 minute i 54 sekunde. Zanimljivo je, doduše, to što punjenje mobitela ni u jednom trenutku nije doseglo 300 W, već se uglavnom zadržavalo na nešto manjim, ali opet impresivnim razinama.

Može se, stoga, reći da je 300 W maksimum koji punjač i baterija mogu doseći, ali je puna brzina punjenja ipak ograničena iz sigurnosnih razloga. Redmi ističe kako strujni adapter dolazi s Double GaN tehnologijom i ima više od 50 sigurnosnih zaštita, zadržavajući pritom malu veličinu.

Trenutno nije poznato kada će prvi mobiteli s ovom tehnologijom doći na tržište.