Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma najbrža i najbolja u Hrvatskoj 5. godinu zaredom

Petu godinu zaredom Hrvatski Telekom osvojio je Ookla Speedtest Awards nagrade za Najbolju mobilnu mrežu, Najbržu mobilnu mrežu i za Najbolju mobilnu pokrivenost u Hrvatskoj

Bug.hr četvrtak, 13. srpnja 2023. u 15:11

Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma i petu godinu u nizu dobila je tri nagrade, kao rezultat šestomjesečnog dubinskog istraživanja tijekom kojeg je Ookla, svjetski lider u analizi i testiranju kvalitete pristupa internetu, analizirala više od 244 tisuće testova koje su korisnici sami pokrenuli na Speedtest iOS i Android mobilnim aplikacijama. Nagrade su i rezultat više od 214 milijuna skeniranja na 187.732 lokacija svih mobilnih operatora u Hrvatskoj.

Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma ostvarila je najbolji Speed Score rezultat od 120,91 što je 24-postotno poboljšanje u odnosu na rezultat ostvaren tijekom zadnjih šest mjeseci 2022. godine, te ujedno i najbolji ikad Speed Score rezultat testiranja svih generacija mobilnih mreža u Hrvatskoj. HT je također ponovno ostvario i najbolji Coverage Score rezultat dodatno učvršćujući svoju lidersku poziciju i u ovom segmentu. Povijesno najbolji rezultati izravan su odraz dodatnog unaprjeđenja kvalitete mreže i najboljeg korisničkog iskustva koje HT pruža.

 "Nakon HAKOM-ovog istraživanja s početka ove godine, svjedočimo još jednoj potvrdi kvalitete vodećeg statusa naše mobilne mreže. Naša kontinuirana ulaganja, izgradnja i proširenje područja pokrivanja gigabitne 5G mreže vrlo jasno utječu na rast Speed Score rezultata, što se ogleda u povećanju kvalitete i brzine pristupa uslugama mobilnog interneta za naše korisnike. Ovo je ujedno i veliko priznanje za angažman naših zaposlenika na projektiranju, izgradnji, razvoju i optimizaciji svih sastavnica mobilne mreže", izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Boris Drilo 📷 Matej Grgić, HT
Boris Drilo Matej Grgić, HT

S obzirom na ulaganje od 135,3 milijuna eura čime je Hrvatski Telekom osvojio najveći udio radio frekvencijskog spektra na ovogodišnjoj aukciji i učvrstio vodeću poziciju u sva tri pojasa, HT će korisnicima nastaviti osiguravati najkvalitetniju mobilnu uslugu i najbolje korisničko iskustvo tijekom sljedećih 15 godina.