Appleu će nosivi uređaji donositi veću zaradu od Macova i iPada

Analitičari Above Avalona u istraživanju tvrde kako će do kraja 2020. godine Appleov sektor nosivih uređaja kao što su Apple Watch i AirPods po prihodima prestići prihode od prodaje Macova i iPada

Matija Pavlić srijeda, 14. kolovoza 2019. u 06:00

Analitičari Above Avalona u svom novom istraživanju tvrde kako će Appleov posao s nosivim uređajima kao što su Apple Watch i AirPods slušalice do kraja iduće godine u prihodima premašiti prihode tvrtke ostvarene od Mac računala i iPada.

Apple inače službeno ne objavljuje svoje prodajne rezultate vezane za nosive uređaje, no u Above Avalonu su objavili svoju predviđanja na Appleovom financijskom modelu i cjelokupnim prodajnim rezultatima.

Što se tiče nosivih uređaja Apple je premašio brojku od 70 milijuna prodanih nosivih uređaja u jednoj godini, a sam Appleov sektor nosivih uređaja raste između 55 i 60% godišnje. Također jedan od pet prodanih Appleovih uređaja je nosivi uređaj.

AirPods slušalice zabilježile su rast prodaje od 80%, a povećanju prihoda što se tiče Appleovih uređaja svakako je pomoglo i povećanje cijena Apple Watch i AirPodsa.

U Above Avalonu spominju i posebnu kategoriju promjene u prihodima između trećeg kvartala prošle i trećeg kvartala ove godine, gdje je Appleov sektor nosivih uređaja sada drugi po redu u prihodima odmah iza sektora usluga (iTunes, Apple Music, App Store, iCloud i Apple Pay) s povećanjem odnosno promjenama u prihodima od 1,2 milijardi američkih dolara.Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi