S01 E08 Spanoptic: Incident Response Management

Kriza nastaje kad postojeći operativni model ne može odgovoriti na novonastale zahtjeve. Pogledajte novu epizodu Spanoptica i saznajte kako u tom slučaju reagira IRM odjel

Bug.hr utorak, 21. prosinca 2021. u 17:18

Kriza nastaje kad postojeći operativni model ne može odgovoriti na novonastale zahtjeve, kako to definicija lijepo kaže. U takvim trenucima, tu su naši specijalisti za rješavanje incidenata! Prvu sezonu Spanoptica ispraćamo u velikom stilu, jer Slaven u studiju dočekuje voditelja Spanovog Incident Response Managementa, Nevena Ziteka, te Ivana Osvaldića, jednog od najiskusnijih IRM specijalista. Ovaj dinamični dvojac nastoji sprečavati krize kako ih ne bi morao liječiti, ali u slučaju najgoreg scenarija svakako su spremni i na to. Naša se siva eminencija cybersecurityja iz sjena hvata ukoštac s najgorim prijatnjama, a ako nikad ne saznate za njihov naporan rad, znači da obavljaju najbolji posao.

Ivan Osvaldić, Slaven Mišak i Neven Zitek
Ivan Osvaldić, Slaven Mišak i Neven Zitek

Tehnološka agnostika i holistički pristup fokusiran na sve tri faze incidenta – faza prije, faza punog razvoja i faza nakon – samo su neki od naprednih principa na kojima je zasnovan Spanov svestrani Incident Response Management odjel. Smanjenje rizika, monitoring, brza detekcija, prevencija i ostali alati IRM odjela ovdje su dobili rječite i iscrpne elaborate, pa nemojte propustiti pogled iza zastora na arsenal i načine rada naših uvijek spremnih cybersecurity specijalaca.