Sonos proširuje liniju Arhitectural s 8-inčnim ugradbenim zvučnikom

Magnetna rešetka Sonosovog 8-inčnog ugradbenog zvučnika jednaka je onoj na 6-inčnoj inačici, što znači da se oba modela mogu koristiti zajedno u istoj prostoriji bez dodatnih vizualnih preinaka

Matej Markovinović srijeda, 24. siječnja 2024. u 06:00

Renomirani američki proizvođač audio opreme, Sonos, predstavio je ovoga utorka 8-inčni ugradbeni zvučnik te tako proširio svoju uspješnu liniju pasivnih zvučnika Architectural. Dizajniran da se diskretno smjesti u strop, ovaj zvučnik pruža snažan, uravnotežen i jasan zvuk, a dostupan je za kupnju već od ovog proljeća po cijeni od 1.090 eura za jedan par.

„Ovaj ugradbeni zvučnik dizajniran je kao izravan odgovor na potrebe naših instalatera koji su od nas tražili više opcija za veličinu i fleksibilnost tijekom instalacije. Zvučnik profesionalnim instalaterima i kupcima pruža slobodu i fleksibilnost odabira doživljaja zvuka koji se savršeno uklapa u njihov prostor“, priopćila je Audra Kinsley, potpredsjednica i generalna direktorica Sonosa.

Sonosov novi zvučnik dizajniran je i podešen u suradnji sa Sonanceom te sadržava prilagođeni woofer i visokopokretni motor za srednje tonove, duboki bas do 32 Hz i širu slušnu zonu. S tweeterom od 30 mm i novim valovodom optimiziranim za prirodan vokal te bolju disperziju visokih frekvencija, zvučnik široko i ravnomjerno ispunjava prostor zvukom.

Kad je riječ o dizajnu 8-inčnog zvučnika, potrebno je istaknuti da je estetika magnetne rešetke jednaka onoj na 6-inčnoj verziji, što znači da se oba modela mogu koristiti zajedno u istom prostoru bez problema. Iz Sonosa ističu da su rešetke dostupne u bijeloj boji kako bi se diskretno uklopile u najširi raspon stropova, a mogu se obojiti i prema personaliziranim potrebama svakog klijenta.

Kao što je slučaj i sa svim zvučnicima iz linije Arhitectural, i ovaj se može upariti sa Sonos Ampom, što omogućuje pristup tvrtkinom ekosustavu, uključujući jednostavnu aplikaciju s podrškom za sve relevantne streaming servise, kontrolu putem Appleovog AirPlaya 2, redovite softverske nadogradnje te mogućnost dodavanja dodatnih Sonosovih zvučnika.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici Sonosa.