500px - zajednica i društvena mreža za fotografe amatere, entuzijaste i profesionalce

Riječ je o zapravo velikoj zajednici fotografa i ljubitelja fotografije putem koje, ne samo da je moguće podijeliti vlastita fotografska remek-djela, nego je sasvim besplatno moguće uživati u zbilja kvalitetnim fotografijama izravno na svojem pametnom telefonu…

Matija Gračanin petak, 13. kolovoza 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv 500px
Namjena Zajednica za fotografe
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Ovo je sada već dobro poznati servis koji okuplja fotografe entuzijaste i profesionalce te im omogućava da podijele svoje fotografije s drugima kako bi postali globalno prepoznati i, u konačnici, na svojim fotografijama nešto i zaradili. Trenutačno broji nešto više od 15 milijuna fotografija u više od 195 zemalja koji se koriste ovom platformom, a već to samo po sebi nešto govori.

Međutim, 500px nije namijenjen samo promoviranju fotografija nego i svima onima koji naprosto žele uživati u zbilja kvalitetnim fotografijama. Tijekom vremena je katalog fotografija poprilično narastao i u njemu se mogu pronaći doista najraznovrsnije fotografije; od astrofotografije, preko pejzažne fotografije i portretne fotografije, pa sve do klasične crno-bijele fotografije.

Sve počinje otvaranjem korisničkog računa, a onda je tek dovoljno izabrati neku od dostupnih galerija i, možda najjednostavnije, pokrenuti dijaprojekciju kojom će se pametni telefon ili tablet zapravo pretvoriti u svojevrsni digitalni okvir s neiscrpnim izvorom fantastičnih fotografija. Oni koji slike žele podjeliti mogu odmah početi sa stvaranjem vlastitog portfelja jednostavnim uploadom slika.

S druge strane, aplikacija nudi i neke dodatne mogućnosti koje će posebno biti zanimljive svima onima koji ili tek ulaze u svijet fotografije ili se neko vrijeme njome bave, ali žele poboljšati svoje vještine. Tako su tu informacije za početnike i brojni vodiči, ali i mnogobrojni zadaci koji su namijenjeni upravo tome da se izbrusi fotografski zanat. Mogućnost ima još, pa bi svi koji vole fotografiju ovu aplikaciju svakako trebali imati na svojem pametnom telefonu.