Airchat - još jedna društvena mreža kod koje je naglašena glasovna komunikacija

Društvene mreže koje omogućavaju glasovnu komunikaciju u zadnje su vrijeme sve češće, a Airchat je još jedna takva društvena mreža koja, premda je svijetlo dana ugledala tek nedavno, vrlo brzo postala popularna među korisnicima…

Matija Gračanin četvrtak, 13. lipnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Airchat  
Namjena Još jedna društvena mreža za glasovnu komunikaciju
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Airchat je tipičan primjerak društvene mreže kod koje je naglasak stavljen na komunikaciju s drugima, a u ovome slučaju, na glasovnu komunikaciju. No, za razliku od drugih sličnih mreža i aplikacija koje funkcioniraju u stilu voki-tokija (PTT), ova se ipak ponešto razlikuje i komunikaciji pristupa na nešto drukčiji način.

Sve počinje otvaranjem korisničkog računala pri čemu je potrebno potvrditi svoj broj telefona, upisati naziv i nadimak, a onda dodati sliku svog avatara. Kada se to završilo, potrebno je aplikaciji dati tražene dozvole, a onda se sama društvena može početi koristiti.

Ključna je prednost to što će glasovne poruke automatski biti transkribirane i prikazane poput objava jedna ispod drugih (podržan je i hrvatski jezik); pritom je svaku objavu moguće lajkati i komentirati. Naravno, u svakome je trenutku moguće snimiti vlastitu poruku i podijeliti je s drugima koji koriste sam Airchat.

Osim toga, tu su i različite tematske kategorije (kanali) unutar kojih su grupirane različite objave pa je tako moguće pratiti i sudjelovati u raznim kanalima, a zgodno je i to što je moguće ostavljati poruke samome sebi, dok je izravna komunikacija omogućena samo između korisnima koji se međusobno prate. Dakako, tu su i neke druge mogućnosti, pa svi oni koji vole komunicirati na ovaj način, svakako bi trebali provjeriti kako Airchat funkcionira.