Altimeter - jedan od najpopularnijih visinomjera za Android pametne telefone

Svim ljubiteljima planinarenja i ostalih aktivnosti na otvorenom, a koji vole uvijek pri ruci imati i svoj pametni telefon, ova će aplikacija dobro doći. Naime, riječ je o preciznom mobilnom visinomjeru koji nudi i šačicu drugih korisnih mogućnosti…

Matija Gračanin utorak, 9. studenog 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Alimetar
Namjena Visinomjer koji nudi i hrpicu dodatnih mogućnosti
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 14 kn (Premium)

Altimeter spada među neke od najpopularnijih visinomjera namijenjenih Android pametnim telefonima koji se, prije svega, ističe visokom preciznošću mjerenja pa ni ne čudi da je omiljen među znalcima i svima onima koji vole provoditi svoje vrijeme na otvorenom i to pogotovo planinareći.

Za precizno mjerenje se oslanja na GPS ugrađen u pametni telefon, a ako uređaj ima i barometar, oslonit će se na njega te će se kalibrirati onda kada je dostupna internetska veza (Altimeter je jedan od poznatijih visinomjera koji je precizan i u izvanmrežnom radu).

Osim što će prikazati visinu i to u metrima ili stopama, zna zabilježiti i najnižu i najvišu prijeđenu visinu, nudi i jednostavan no praktičan kompas, prikazuje i bilježi GPS koordinate, a zgodno je i to što će rezultate mjerenja prikazati i na zgodno osmišljenim grafikonima.

Zgodno je i to što su one njegove ključne mogućnosti besplatna uz prikaz oglasa, ali nudi i izdanje Premium uz koje se dobiva i proširene značajke kao što je bilježenje prijeđenog puta koji će biti prikazan i na karti, zatim bilježenje kontrolnih točaka, čitav niz statističkih podataka (brzina kretanja ,potrošene kalorije i slično), automatsko pauziranje, prikaz izlaska i zalaska sunca i štošta drugo. Cijena? Svega 14 kn jednokratno.

 

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi