CroMotoScena - domaća aplikacija namijenjena ljubiteljima vožnje na motociklima

Osjećaj slobode i avanture zajedno s naletom adrenalina i uzbuđenja često se povezuju s vožnjom motocikla. No za mnoge je entuzijaste najvažniji dio motociklizma povezivanje s istomišljenicima. Ovo je domaća aplikacija koja im je i namijenjena...

Matija Gračanin ponedjeljak, 22. svibnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv CroMotoScena 
Namjena Aplikacija za pregled domaće motoscene i povezivanje ljubitelja motocikala
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan

CroMotoScena aplikacija je domaćeg autora koja je ponajprije namijenjena svima onima koji uživaju u vožnji motocikala, a nudi niz informacija o moto sceni u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Najvažniji dio aplikacije je kalendar putem kojega se može dobiti pregled okupljanja motociklista koje obično organiziraju različite moto udruge, a tu je i kalendar lokalnih događanja koje mogu objaviti svi korisnici.

Korisno je to što se dobiva na uvid i je li organizirano događanje potvrđeno ili otkazano, a tu su i nešto detaljnije informacije o samom događaju. Da bi se objavljivale informacije putem aplikacije, potrebno je otvoriti korisnički račun, a isto je potrebno ako se želi dodati na popis korisnika koji je spreman pomoći drugim motociklistima (zgodan je detalj što je taj popis sortiran prema udaljenosti).

No, za većinu se mogućnosti otvaranje korisničkog računa može preskočiti. Od drugih stvarčica, svakako treba izdvojiti popis moto udruga, klubova i grupa, pregled humanitarnih akcija, kamera za nadzor brzina koje su prikazana i na mapi, a tu je i nekoliko praktičnih linkova na servisne informacije koje uvijek mogu biti korisne onda kada se kreće na dulju vožnju motociklom.

Aplikacija je zasad dostupna za Android telefone (napravljena je kroz AppSheet pa se može koristiti i na drugim platformama kroz web preglednik), sasvim je besplatna, a premda se ne može pohvaliti posebno raskošnim mogućnostima i funkcionalnostima, ipak se postavlja kao jedna od potencijalno vrlo korisnih aplikacija za sve domaće zaljubljenike u vožnju motociklom.