Geocaching - aplikacija koja potiče izlazak u prirodu pozivajući u lov na blago

Geocaching je dobro poznata igra lova na blago u kojoj mogu sudjelovati baš svi i pronalaziti skrivene spremnike ili ih skrivati kako bi ih drugi pronašli. Sve što je potrebno jest imati pametni telefon, ovu aplikaciju i biti spreman otići u šetnju ili vožnju biciklom te boraviti na otvorenom…

Matija Gračanin četvrtak, 19. kolovoza 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Geocaching
Namjena Igra skrivanja i pronalaska "blaga"
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 255 kn godišnje

Svi oni ponešto avanturističkog duha koji su pri tome i ljubitelji boravka na otvorenom i to pogotovo u prirodi te ugodnih šetnji i vožnje biciklom, a da se još nisu susreli Geocachingom, svakako bi to trebali učiniti. Naime, za one koji ne znaju, riječ je o svojevrsnoj igri lova na blago tijekom kojega se koriste mape i navigacija (GPS) kako bi se blago pronašlo.

Cilj je, dakle, pronaći skrivene kontejnere koji se nazivaju geocacheovima i onda to podijeliti s drugim korisnicima. Dakako, igri se moguće pridružiti i tako da se neki kontejneri sakrije na neko prikladno (domišljato) mjesto i tako potakne druge da ga pronađu, a jednom kada ga se pronađe, slobodno se može uzeti ono što je u njemu, ali taj predmet treba zamijeniti drugim iste ili veće vrijednosti.

Geocacheova diljem svijeta ima doista mnogo, a zajednica zaljubljenika u ovu igru lova na blago prilično je aktivna i u Hrvatskoj. Da bi se započelo s ovom igrom nije potrebno mnogo toga, a u suštini je dovoljno imati aplikaciju poput ove instaliranu na pametnom telefonu te se s avanturom može započeti.

Besplatno članstvo u geocaching zajednici prikladno je za totalne početnike, no za izazovnije zadatke i zanimljivije geocacheove te neke proširene mogućnosti potrebno je plaćati godišnju članarinu (pretplatu) koja stoji 255 kn godišnje.

 Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi