JetSign - popunjavanje i potpisivanje PDF obrazaca izravno na smartfonu

JetSign je jedna od poznatijih aplikacija koja se specijalizira za brzo i jednostavno popunjavanje digitalnih obrazaca i dokumenata izravno na pametnom telefonu s elegantnom mogućnošću ubacivanja potpisa…

Matija Gračanin ponedjeljak, 5. lipnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv JetSign 
Namjena Potpisivanje i popunjavanje obrazaca
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 40,99 eur godišnje

Digitalni obrasci već odavna su sasvim uobičajeni baš kao što je popunjavanje obrazaca izravno na pametnim telefonima, a isto vrijedi i za opće uređivanje raznih vrsta dokumenata te ubacivanje vlastitog potpisa. JetSign je jedna od popularnijih aplikacija koja se specijalizira upravo za potonje.

Jedna od prednosti može se naći u činjenici da omogućava rad s popularnim formatima dokumenata (PDF, Word, Excel i drugi formati) pri čemu će se u konačnici dobiti gotov PDF. Dokumente je moguće učitati s unutarnje memorije telefona, sa servisa kao što su Dropbox, Google Drive i OneDrive, ali iz drugih aplikacija (oslanja se na mogućnost dijeljenja datoteka na Android telefonima).

Prednost mu je i činjenica da omogućava dodavanje individualnog potpisa kao i to što podržava mogućnost udaljenog potpisivanja i drugih potpisnika (čak je moguće napraviti i predložak dokumenta kad je potreban veći broj potpisnika), a drugi potpisnici mogu svoj potpis dodati i izravno ako se nalaze u blizini.

Sam potpis ne mora nužno biti skeniran, nego ga se može napraviti i izravno na pametnom telefonu i to crtanjem po zaslonu ili tako da se iskoristi neki od ponuđenih fontova. Dodavanje potpisa je vrlo jednostavno, a isto vrijedi i za popunjavanje obrazaca; samo se označi željeno polje i doda traženi sadržaj.

Jednom kada je sve spremno, konačni dokument u PDF-u dobit će se e-poštom. Besplatno je moguće potpisati tri dokumenta, a za neograničeno korištenje ove aplikacije morat će se plaćati pretplata koja stoji nemalih 40,99 eura godišnje za osobnu uporabu, dok poslovni korisnici mogu dobiti još više mogućnosti u izdanju Business koje stoji 115 eura godišnje.