Koji je to avion na nebu? Otkrijte uz Flightradar24

Mobilna aplikacija popularnog servisa za praćenje letova oslanja se na lokacijske usluge i žiroskop mobitela kako bi vam uživo prikazala sve detalje o zrakoplovu koji leti iznad vas

Sandro Vrbanus petak, 24. srpnja 2020. u 06:30
OSNOVNI PODACI
Naziv Flightradar24 Flight Tracker
Namjena Praćenje informacija o letovima
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatno
Cijena dodatnih mogućnosti 11 - 589 kuna 

U vremenima kada zrakoplovnog prometa nema kao što bi ga bilo inače usred ljetne sezone, trag aviona na nebu postao je gotovo pa raritetan prizor. Ipak, ugledate li ga, i poželite saznati koji to zrakoplov upravo leti iznad vas, odakle je poletio, kamo se uputio, i još mnoge druge detalje, idealan vam je suputnik mobilna aplikacija Flightradar24.

U njoj ćete i uz besplatnu inačicu dobiti najopširniju bazu podataka o aktualnim letovima, ažuriranu u stvarnom vremenu podacima iz ADS-B transpondera i radara diljem svijeta, koja je inače dostupna i na webu. Ono što korištenje aplikacije čini daleko zanimljivijim jest da ona koristi lokaciju mobitela i podatke o njegovoj orijentaciji, pa možete jednostavno okrenuti kameru uređaja prema zrakoplovu koji vidite – i odmah dobiti sve podatke o njemu.

Osim besplatne verzije, app Flightradar24 dostupan je u naplatnim vezijama Silver i Gold, u kojima ćete moći vidjeti nešto više podataka o letovima i njihovu dužu povijest.

No, za trenutnu zabavu u dokonim ljetnim danima i identificiranje aviona i besplatna je aplikacija sasvim dovoljna – letjeli vi ovih dana nekamo ili, vjerojatnije, samo čeznutljivo gledali prema nebu.