Marinatips – koristan mobilni vodič namijenjen ponajprije jedriličarima

Marinatips je potencijalno vrlo korisna aplikacija za sve one koji plove jedrilicama i jahtama morima diljem svijeta jer na jednom mjestu nudi čitav niz informacija korisnima upravo kada se planira krenuti na plovidbu, ali i tijekom same plovidbe…

Matija Gračanin ponedjeljak, 25. srpnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Marinatips 
Namjena Pomoćnik tijekom i pri planiranju plovidbe
Android Play Store 
iOS App Store
Cijena Besplatan / 119 kn godišnje (Premium)

Marinatips je jedan od popularnijih pomorskih vodiča koji će ponajprije dobro doći svima onima koji uvijek pri ruci žele imati mobilno pomagalo koje će im olakšati planiranje plovidbe i boravak na moru. Naime, riječ je o aplikaciji koja nudi čitav niz servisnih i drugih informacija koje su posebno namijenjena upravo onima koji planiraju ploviti jahtama i jedrilicama.

Osim što će pomoći u otkrivanju skrivenih plaža, dobrih restorana, zanimljivih mjesta koje itekako vrijedi posjetiti, tu su i one klasične servisne informacije kao što je vremenska prognoza, praćenje lokacije te podaci o lukama i marinama diljem svijeta, a tu je i lijepo napravljen prikaz na mapi.

U bazi trenutačno raspolaže s više od 1317 marina i više od 2174 točaka od interesa, kao i brojnih drugih informacija (npr. popis sidrišta). Iza aplikacije stoji tim iskusnih jedriličara koji su svoj hobi pretvorili u nešto korisno – ovu aplikaciju koja doista može koristiti kako iskusnim jedriličarima, tako i onima koji se tek spremaju otkriti draži plovidbe morima.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna i nudi dovoljno mogućnosti da se stekne dojam koliko zapravo može biti korisna, ali za punu iskoristivost aplikacije potrebno je plaćati godišnju pretplatu od 119 kn (ili mjesečnu od 59 kn) za izdanje Premium.