MarketWatch - nadaleko poznata platforma za aktualni pregled svjetskih financijskih tržišta

Riječ je o još jednoj poznatoj platformi za pregled svjetskih financijskih tržišta i tržišta kapitala putem koje je u svakome trenutku moguće vidjeti stanje tržišta, različitih financijskih instrumenata te pratiti najnovije vijesti iz svijeta financija…

Matija Gračanin ponedjeljak, 22. travnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv MarketWatch 
Namjena Poznata platforma za pregled financijskih tržišta
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / od 5,04 eur mj

MarketWatch je platforma i aplikacija za praćenje svjetskih financijskih tržišta iza koje stoji tvrtka Dow Jones, a već to samo po sebi nešto znači. Ukratko, riječ je o još jednoj aplikaciji koja će pomoći svima onima koji sudjeluju na svjetskim financijskim tržištima (ili to tek namjeravaju), u svakome trenutku imaju dostupne relevantne informacije i pregled najnovijih vijesti.

Sama je aplikacija podijeljena na tri osnovna dijela i to na pregled vijesti, pregled tržišta te osobnu listu financijskih instrumenata koje se prati (za to je potrebno otvoriti i korisnički račun). Moguće je pratiti tržište SAD-a, Europe, Azije, a tu je i FX tržište, budućnosnice pa čak i tržište kriptovaluta te štošta drugo.

Za svaki je instrument moguće dobiti niz informacija, a uz tipičan pregled, sve je moguće i pretraživati kako bi se pronašao onaj financijski instrument u koji se želi investirati ili se već investira. Osim toga, kada se zaviri u glavni izbornik aplikacije, tu će se pronaći i čitav niz dodatnog sadržaja.

Između ostalog, tu su podcasti, pristup mnoštvu članaka iz različitih kategorija (investiranje, ekonomija i politika, osobne financije) i drugo. MarketWatch se može koristiti besplatno uz reklame i razna ograničenja, a ako se želi na raspolaganju imati sve informacije te novosti, onda je potrebno plaćati pretplatu koja stoji prvo 5,04 eura mjesečno (na godinu dana), a nakon toga nemalih 25,08 eura mjesečno.