Offline Survival Manual - mobilni priručnik za preživljavanje u raznovrsnim okolnostima

Baš kao što se može zaključiti prema njezinom nazivu, riječ je o aplikaciji koja je zapravo mobilni priručnik s uputama za preživljavanja u najraznovrsnijim situacijama i to kojoj nije potrebna internetske veza što je, s obzirom na prirodu aplikacija, jedna od ključnih značajki…

Matija Gračanin utorak, 11. siječnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Offline Survival Manual 
Namjena Mobilni priručnik za preživljavanje
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatno

Offline Survival Manual jedna je od onih aplikacija za koju je najbolje da je se nikada ne zatreba, ali kada se naše u kritičnim i možda i po život opasnim situacijama, tada će se pokazati neprocjenjivom. Naime, riječ je smisleno napravljenom mobilnom priručniku za preživljavanje koji se može koristiti i onda kada nema internetske veze.

U samoj je suštini riječ o svojevrsnom wikiju u kojem su uredno kategorizirane i popisane upute i instrukcije što napraviti u različitim situacijama zajedno s mnoštvom korisnih savjeta koji će zlata vrijediti onda kada nastupi neko neočekivano stanje.

Tako je, na primjer, lako moguće doznati kako se nositi s ozljedama, kako izraditi sklonište, gdje i kako pronaći vodu, kako se snalaziti u određenom okolišu (džungla, pustinja, more), kako se nositi s hladnoćom, kako izrađivati oruđe i alata te zbilja štošta drugo; toliko toga da će poslužiti i kao izvor niza informacija i onda kada se samo ide boraviti u prirodu.

Dio je popraćen fotografijama no aplikacijom predominantno vlada tekst, a ne može se ni reći da ima neke posebno napredne mogućnosti. Osim što je moguće upravljati veličinom slova i birati između noćne i dnevne teme te podrška za pretraživanje, nekih posebnih dodatnih mogućnosti i nema.

Ipak, sadržaj je ono što ovu aplikaciju čini toliko korisnom, baš kao i činjenica da je napravljena tako da je se koristi i onda kada nije dostupna internetske veza. Osim toga, da bi čitava stvar bila još bolja, Offline Survival Manual je posve besplatan.