PickJobs - besplatna aplikacija koja spaja poslodavce sa zaposlenicima

Riječ je o aplikaciji koja omogućava pronalazak posla te poslodavcima da pronađu zaposlenike i to u jedanaest zemalja, a sama se aplikacija zapravo postavlja kao svojevrsni oglasnik za posao koji kombinira elemente društvenih mreža…

Matija Gračanin ponedjeljak, 11. travnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv PickJobs 
Namjena Platforma za traženje posla
Android Google Play / AppGallery
iOS App Store
Cijena Besplatan

PickJobs je još jedna platforma koja omogućava spajanje zaposlenika i poslodavaca s time da je mogu koristiti  studenti jer se putem nje mogu pronaći i studentski poslovi. Dostupna je u 11 zemalja i to u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Ukrajini, Albaniji i Kosovu.

Ono što ju čini ponešto drugačijom činjenica je da nije riječ o relativno obično oglasniku za posao koji je zamaskiran u modernu platformu i mobilnu aplikaciju, nego se putem aplikacije omogućava i komunikacija između poslodavaca i posloprimaca, a tu su i neki elementi tipičnih za društvene mreže.

Primjerice, budući zaposlenici mogu označiti nekog od poslodavaca za praćenje te tako uvijek biti u toku kada se nudi neki posao. Dakako, ključ je što kvalitetnije popuniti profil (mora ga se i potvrditi) kako bi se lakše pronašao posao jer, u konačnici, cilj ove platforme je olakšati poslodavcima da pronađu idealne kandidate.

Sama aplikacija je prilično dobro zamišljena no još uvijek pati od određenih bugova, a i ponuda poslova bi moglo biti daleko izdašnija. Ipak, u trenutku kada se želi pronaći novi posao i PickJobs će dobro doći kao alat da se taj naum i ostvari.