Pixgram - laka izrada filmića s glazbenom pozadinom od vlastitih fotografija ili videozapisa

Aplikacija koje omogućavaju izradu filmića izravno na pametnom telefonu zbilja ima mnogo, no dok su mnogi zamišljeni kao moćni video editori, Pixgram stvari želi zadržati jednostavnima i omogućiti da se u par koraka stvore videozapisi od slika ili videoklipova…

Matija Gračanin srijeda, 7. rujna 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Pixgram
Namjena Brza izrada filmića od slika i videoklipova
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan / 17 kn / Google Play Pass

Pixgram je zgodno osmišljena aplikacija koja omogućava da se u par koraka od vlastitih fotografija i videoklipova izrade filmići s glazbenom pozadinom. Čitava je stvara doista maksimalno pojednostavljena i zapravo nema nekih posebno naprednih mogućnosti, no to je upravo ono zašto je među korisnicima tako popularna.

Sve počinje tako da se samo klikne na gumb Start nakon čega će se pojaviti pregled fotografija ili videoklipova pohranjenih na unutarnjoj memoriji telefona. Pri tome je u svakome trenutku moguće naznačiti da se žele koristiti slike u nekom drugom albumu, a onda ih je samo dovoljno označiti.

Ako se označio videoklip, moguće je odmah izrezati samo jedan njegov dio ili ga koristiti u cijelosti s time da je to potrebno naznačiti za svaki videoklip individualno. Nakon toga se može odrediti hoće li video biti orijentiran horizontalno ili vertikalno i sortirati slike ili videoklipove.

Zatim ostaje dodati pozadinsku glazbu koja se mora nalaziti na unutarnjoj memoriji telefona, podesiti brzinu reprodukcije, primijeniti neki od dostupnih filtara, dodati naslov (moguće je birati oblik i boju slova) i, konačno, kliknuti gumb Save kako bi završni filmić HD razlučivosti bio generiran.

Aplikacija je besplatna, ali prikazuje oglase te na filmove postavlja vodeni žig. Oglasa kao i vodenog žiga može se riješiti tako da se aplikacija plati 17 kuna. Doduše, oni koji plaćaju pretplatu za  Google Play Pass, aplikaciju mogu koristiti unutar te pretplate.