Swipewipe - praktična aplikacija za brzo čišćenje nagomilanih fotografija

Pametni su telefoni tijekom vremena mnogima postali primarni način na koji fotografiraju, a to ujedno znači i da se vrlo brzo mogu nagomilati fotografije koje zapravo vrijedi obrisati i tako sačuvati skladišni prostor. Swipewipe je aplikacija koja upravo to čini vrlo ugodnim iskustvom…

Matija Gračanin četvrtak, 1. veljače 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Swipewipe 
Namjena Olakšava čišćenje fotografija
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 5,99 eur tjedno

Swipewipe je zgodno osmišljena aplikacija koja će dobro doći onda kada se želi na jednostavan način proći kroz fotografije uskladištene na unutarnjoj memoriji telefona i odlučiti koje se želi zadržati, a koje obrisati i tako u konačnici uštedjeti na memorijskom prostoru.

Naime, usvaja onaj dobro poznati princip gdje se klizanjem ulijevo ili udesno jednostavno naznačuje koje će se fotografija zadržati, a koje obrisati s time da se prolazi kroz fotografije mjesec za mjesec (mjeseci koji su pregledni bit će prekriženi). Doduše, zgodno je to što slike neće odmah biti izbrisane, nego će se još jednom moći pregledati prije konačnog brisanja nakon čega povratka više nema.

Swipewipe nudi i neke druge zgodne mogućnosti, pa je tako tu značajka kroz koju će se moći putovati kroz vrijeme i pregledati fotografije snimljene na određeni dan, tu je i mogućnost da se određene slike posebno označe kako bi im se kasnije lakše i brže pristupalo, a tu je i jednostavan statistički prikaz koliko se slika izbrisalo te koliko se memorijskog prostora uštedjelo.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, ali zato ograničena i prikazuje oglase, a ako se sva ograničenja žele ukloniti, onda je potrebno plaćati pomalo (neopravdano) skupu pretplatu koja stoji 5,99 eura za tjedan dana korištenja uz besplatnu probu od tri dana.