TED - neprofitna organizacija koja organizira konferencije s inspirirajućim govornicima

Riječ je o aplikaciji putem koje je moguće pogledati više od tri tisuće održanih predavanja koja su održali brojni govornici o temama iz područja tehnologije, zabave, dizajna i slično i to na skupovima koje već dugi niz organizira neprofitna organizacija TED…

Matija Gračanin petak, 20. svibnja 2022. u 05:00
OSNOVNI PODACI
Naziv TED 
Namjena Slavna platforma s inspirirajućim i edukativnim predavanjima
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

TED je dobro poznata neprofitna organizacija (u vlasništvu je privatne neprofitne zaklade Sapling Foundation) koja još od sredine osamdesetih godina prošloga stoljeća organizira konferencije na kojima imaju priliku govoriti osobiti pojedinci vrijedni pažnje, od koji su neki i prilično poznati, i to o temama iz područja tehnologije, zabave, umjetnosti, glazbe i drugih područja.

Ovo je aplikacija putem koje je moguće pogledati više od tri tisuće već održanih predavanja. Nudi bogatu kolekciju videozapisa koji nude i titlove na više od 100 jezika (podržan je i hrvatski) no ne nužno za svaki od dostupnih videozapisa, a tu su i podcastovi koji nastaju unutar povezanog projekta TED Audio Collective te drugi jednako zanimljiv sadržaj.

Videozapise je moguće preuzimati kako bi ih se moglo gledati i onda kada nije dostupna internetska veza (isto vrijedi i za zvučne zapise), a tu je i podrška za bookmarke pa je lako moguće kasnije nastaviti slušati i gledati predavanja onda kada se za to opet nađe dovoljno vremena.

Uz to što je sav sadržaj relativno lako pregledavati i izabrati što se želi pogledati ili poslušati, tu je i mogućnost Surprise Me kojom će aplikacija izabrati neko od nasumičnih predavanja i, vrlo vjerojatno, ugodno iznenaditi. Dakle, svi oni koji se žele inspirirati, naučiti nešto novo i proširiti vidike, ovo je aplikacija koju bi trebali probati.