TomTom AmiGO – aplikacija za navigaciju koja upozorava na radare

Snalaziti se u jutarnjim prometnim gužvama nije lako, a jednako tako uz sve veći broj kamera koje nadziru promet, valja biti posebno oprezan. Srećom, tu su aplikacije za navigaciju poput ove koja ne samo da će pokazati najbolji put do željene destinacije, nego će pri tome upozoravati na radare…

Matija Gračanin ponedjeljak, 7. prosinca 2020. u 05:15
OSNOVNI PODACI
Naziv TomTom AmiGO
Namjena Aplikacija za navigaciju
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

TomTom je još jedno od poznatih rješenja za navigaciju, a uz već neke popularne aplikacije, u ponudi je i TomTom AmiGO. U suštini je riječ o klasičnoj aplikaciji za navigaciju koju je vrlo jednostavno koristiti; dovoljno je tek unijeti svoje odredište, a onda će na mapi uredno pokazivati kako do tog odredišta i doći uz glasovnu navigaciju.

Ono što je čini posebno korisnom nisu samo solidne mape pa je moguće doći i do zabačenih krajeva i birati između više ruta, nego i činjenica da će vrlo pouzdano upozoravati na pozicije statičnih radara i kamera, kao i stanje prometa na cestama uz druga upozorenja. Pozicije radara se mogu prijavljivati putem aplikacije čime dobiva društvenu notu, s time da će pozicije radara TomTom i provjeriti.

Zgodno je to što je moguće u postavkama namjestiti kada će upozoriti na zabilježeni radar pa je tako lako moguće prilagoditi potrebno vrijeme reakcije prema osobnim afinitetima. Osim toga, ako se ne želi čitavo vrijeme na zaslonu telefona imati prikaz mape, tu je i maleni plutajući widget s tek osnovnim informacijama (brzina i smjer), ali će se i dalje primati upozorenja.

Što se same navigacije tiče, tu nema posebnih iznenađenja. Unese se odredište, moguće je podesiti da se, primjerice, izbjegavaju ceste za koje je potrebno platiti cestarinu i slično i može se krenuti. Prikaz mape je u 3D-u, tu je i poseban noćni modalitet, kao i mogućnost da se podesi automatsko pokretanje aplikacije kada se spoji s određenim Bluetooth uređajem. Aplikacije je posve besplatna i ne prikazuje oglase.