WeatherBug - jedna od najpoznatijih aplikacija za vremensku prognozu

WeatherBug se tijekom vremena prometnula u jednu od ponajboljih i najpopularnijih aplikacija za prognozu vremena koja nudi sve što bi se od takve aplikacije i moglo očekivati, dok je sve prezentirano kroz sasvim zgodno osmišljeno sučelje…

Matija Gračanin četvrtak, 25. siječnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv WeatherBug 
Namjena Popularna aplikacija za prognozu vremena
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / od 2,29 eur mjesečno (bez oglasa)

Aplikacije za prognozu vremena spadaju u kategoriju onih koje korisnici obično imaju instalirane na pametnim telefonima te redovito koriste, pa ni ne čudi da ih je tijekom vremena nastao zavidan broj. WeatherBug je jedna od najpoznatijih aplikacija za prognozu koja se može koristiti i besplatno, ako se mogu podnositi ponešto agresivne reklame (njih se može riješiti uz plaćanje).

WeatherBug se ipak ponešto razlikuje od brojnih drugih sličnih aplikacija, a to postaje evidentno već pri prvom pokretanju. Naime, sučelje je podijeljeno na četiri kartice pri čemu se u prvoj mogu vidjeti aktualni vremenski uvjeti. Tako je tu prikaz trenutačne temperature i simbol koji pokazuje kakvo je točno vrijeme (npr. oblačno).

No, klizanjem se otkrivaju dodatne informacije poput one je kakvi su vremenski uvjeti za aktivnosti na otvorenom uz preporuke, kakvoća zraka (AIRQ), kolika je šansa za grmljavinu i munje skupa s podatkom gdje je najbliže zabilježena grmljavina, pregled jačine i smjera vjetra, vjerojatnost za požare, pregled kretanja Sunca i Mjeseca, kao i ocjena mogućnosti razvitka snažnoga nevremena (uragana).

Druga kartica prikazuje vremensku prognozu po satu za idućih sedam dana pa je doslovce za svaki sat moguće vidjeti prognoziranu temperaturu, mogućnost padalina te opću prognozu. Iduća kartica budi sličan prikaz, no ovoga je puta riječ o prognozi vremena za idućih deset dana, dok je zadnja kartica namijenjena prikazu različitih informacija na mapi u što je uključeno doista štošta; od klasičnog radara, preko satelitske snimke pa sve do prikaza kvalitete zraka, grmljavine, temperature i padalina.

Naravno, WeatherBug nudi i neke druge mogućnosti, lokacija može biti detektirana automatski ili je se može unijeti ručno za destinacije za koje se želi pratiti aktualno stanje vremena kao i prognozu, a tu su još i neki drugi detalji. Ukratko, riječ je o još jednoj aplikaciji za prognozu vremena koja itekako ima što za ponuditi, a ako se ne mogu izdržati katkada prenametljivi oglasi, onda ih se može riješiti plaćanjem pretplate koja počinje od 2,29 eura mjesečno.