Weather&Radar - jedna od najpreciznijih i najpopularnijih aplikacija za vremensku prognozu

Riječ je o jednoj od najpopularnijih i najpoznatijih aplikacija za prognozu vremena koja je slavu stekla zbog radarskih prikaza na prognostičkoj karti koji pomažu ustanoviti kretanje vremenskih (ne)prilika te njihova intenziteta…

Matija Gračanin petak, 4. kolovoza 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Weather&Radar 
Namjena Popularna aplikacija za prognozu vremena
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 1,59 eur mj ili 10,49 eur godišnje

Uz sve češće vremenske neprilike, aplikacije za vremensku prognozu dobivaju sve više na značaju i to ne samo zato da bi se unaprijed znalo odrediti kakve se vremenske prilike mogu očekivati, nego i kako bi se lakše pratilo kretanje sustava nevremena i pravovremeno se pripremiti na ono što se može očekivati.

Jedna od najpoznatijih aplikacija (i servisa) za vremensku prognozu upravo je Weather&Radar, a osim što se tijekom vremena prometnuo u jednu od najpreciznijih aplikacija za vremensku prognozu pa ni ne čudi da mi popularnost ne jenjava, slavu je stekao i po prikazu radara koji pomaže ustanoviti kretanje vremenskih prilika te intenziteta.

Osim radarskog prikaza na prognostičkoj karti, tu je i prognoza za do 14 dana unaprijed s predviđanjima koje su šanse za padaline (ujutro, popodne, navečer i tijekom noći) pri čemu se izračunava i koliko će kiša dugo padati kao i njezina količina. Naravno, na umu valja imati da 14-dnevne prognoze itekako mogu niti neprecizne.

Zgodno je i to što ne nudi samo klasični prikaz radara, nego su tu i dodatni prikazi kao što je radar temperatura, vjetra, zatim udara gromova i kiše. U aplikaciji je moguće pratiti i vijesti koje se tiču prognoze vremena, tu je i podrška za Android Auto i CarPlay te još niz drugih detalja i praktičnih stvarčica.

Kako Weather&Radar slovi kao jedna od najpreciznijih aplikacija za vremensku prognozu, oni koji još nisu našli omiljen način za praćenje vremena, svakako bi trebali vidjeti što im ova aplikacija može ponuditi. Besplatna inačica prikazuje mnoštvo oglasa, no njih se može riješiti plaćanjem mjesečne pretplate koja stoji 1,59 eura ili godišnje koju se mora plaćati 10,49 eura.