Windfinder – aplikacija za vremensku prognozu s naglaskom na prognozu vjetra

U moru drugih aplikacija i servisa za prognozu vremena, ova će najkorisnija biti onima kojima je najvažnija prognoza vjetra kao što su surferi, zmajari, jedriličari, ribiči i svi oni kojima je važno u svakome trenutku imati točnu prognozu vjetra, ali i informacije o valovima i plimi...

Matija Gračanin ponedjeljak, 27. ožujka 2023. u 05:20
OSNOVNI PODACI
Naziv Windfinder 
Namjena Aplikacija za prognozu vremena
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 9,95 eur godišnje (Plus)

Aplikacije za prognozu vremena prilično su brojne i, premda se dobrim dijelom suštinski previše ne razlikuju, postoje i neke aplikacije koje se iz gomile nastoje izdvojiti specijalizacijom za određeni tip prognoza te, samim time, i za specifične kategorije korisnika. Windfinder je upravo takva aplikacija.

Već je prema njezinom nazivu lako zaključiti kako je riječ i aplikaciji koja se specijalizira za prognozu vjetra, a to zapravo znači da se postavlja kao idealni pomoćnik svima onima kojima je takva prognoza od velikog značaja; surferima, jedriličarima, zmajarima i drugima.

Windfinder nudi detaljnu prognozu vjetra i općenitu prognozu vremena za više od 160 tisuća lokacija duljem svijeta, a njezina je specifičnost to što je u stanju prikazati mjerenja vjetra i drugih podataka o vremenu s više od 21 tisuću vremenskih postaja u svijetu.

Osim toga, tu je i prognoza plima i valova, kao i prikaz mnoštva parametara (brzina i smjer vjetra, temperatura, naoblaka, padaline, tlak zraka, parametri valova i drugo), zatim web kamere za brojne destinacije u svijetu, te još doista mnogo toga. Osnovna inačica je besplatna te prikazuje oglase, dok se za dodatne mogućnosti mora plaćati godišnja pretplata od 9,95 eura za izdanje Plus.