Želite opet pogledati Gruntovčane ili Naše malo misto? U pomoć stiže HRTi…

Televizijski i radijski program nacionalne TV kuće već se dulje vrijeme može pratiti putem za to namijenjene multimedijske usluge HRTi koja nudi i aplikacije za smartfone. Ne samo da je program moguće gledati uživo, nego i na zahtjev zahvaljujući digitalnoj videoteci…

Matija Gračanin utorak, 11. kolovoza 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv HRTi
Namjena Gledanje i slušanje HRT-ovih programa
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatno

HRTi je službena aplikacija nacionalne TV kuće koja omogućava gledanje i slušanje HRT-ovih kanala, ali i programa koji se emitirao u posljednjih 72 sata kao i velikog broja emisija na zahtjev. Zanimljivo je i to što je putem aplikacije, baš kao i putem satelita, moguće gledati i peti program HRT-a. Riječ je o programu namijenjenom Hrvatima izvan Republike Hrvatske te međunarodnoj javnosti.

Kako bi se pristupilo usluzi, potrebno je otvoriti korisnički račun (registracija je posve besplatna), a na umu samo valja imati da je sav sadržaj dostupan pretežito na teritoriju RH u skladu sa zaštitom autorskih prava i ugovornim obvezama HRT-a prema vanjskim partnerima. Aplikacija nudi programski vodič koji ne samo da prikazuje što će se emitirati nego i ono što je emitirano, a putem je njega moguće pristupati upravo emisijama koje su emitirane u zadnjih 72 sata.  Dakako, tu je moguće i pokrenuti gledanje TV programa uživo ili, za to, jednostavno na izborniku dodirnuti stavku televizija.

Aplikacija nudi i preporuke za gledanje novih serija i filmova te drugih emisija, a ako se pokrene videoteka, moći će se gledati brojne emisije, filmovi i serije na zahtjev pri čemu se može zamjeriti samo kategorizaciji i sortiranju emisija koje katkada nema posebnog smisla. Kakvoća prikazane slike i tona je zadovoljavajuća, a samo valja imati na umu da, baš kao i sve druge streaming aplikacije, i ova može biti prilično gladna internetskog prometa. Zanimljiv je i detalj da aplikacija ima podršku za Chromecast.