HTC radi na Wildfire E smartphoneu?

Iz Rusije ponovno stiže informacija kako je HTC odlučio oživjeti seriju smartphonea – Wildfire, prema izvoru novi model stići će pod nazivom Wildfire E i bit će skromnijeg hardvera

Stjepan Bilić utorak, 16. srpnja 2019. u 06:00

Osam godina HTC nije izdao niti jedan novi pametni telefon iz serije Wildfire. Zadnji iz te serije stigao je sredinom 2011 – Wildfire S, a sada ruski mediji tvrde kako je u pripremi novi, Wildfire E, model kojeg će na njihovo tržište plasirati tvrtka ARK Device.

Izvor navodi kako će Wildfire E imati 5,45“ IPS zaslon razlučivosti HD+ uz omjer stranica od 18:9. Navodno će se temeljiti na UniSoC SC9863 čipu (nekadašnji Spreadtrum) i grafici PowerVR IMG8322. Što se radne i podatkovne memorije tiče, uređaj će imati skromniju količinu obje – tek 2 GB RAM-a i 32 GB skladišnog prostora. Kada su kamere u pitanju, Wildfire E bit će nešto moderniji – sa stražnje strane imat će dvije, a s prednje jednu kameru. Kvaliteta kamera bit će 13 MP i 2 MP (stražnje) i 5 MP (prednja), što je u skladu s ostatkom specifikacija.

Nadalje, izvor spominje 3,5-milimetarski audio port, bateriju kapaciteta 3.000 mAh i microUSB port preko kojeg će se prebacivati podaci na računalo i puniti baterija. Podrška za tehnologiju brzog punjenja se ne spominje, a i ne treba ju očekivati.

Izvor navodi kako će Wildfire E sa softverske strane imati Android 9.0 Pie. Što se boja tiče, za sada je navodno potvrđena plava, a o dodatnim nema informacija. Također nije poznato ni vrijeme dolaska na tržište kao ni cijena. Podsjetimo, HTC bi trebao unutar serije Wildfire izdati deset novih pametnih telefona, od koji je jedan i Wildfire E.