Xiaomi Mi Mix 4 možda stiže s periskopskom kamerom

Od Xiaomijeva direktora za proizvode, Wanga Tenga, stiže informacija da bi budući Mi Mix 4 smartphone trebao imati periskopsku kameru, no da je ona zasad još u fazi testiranja

Matija Pavlić ponedjeljak, 22. srpnja 2019. u 06:00

Sve je više glasina o četvrtom pametnom telefonu iz Xiaomijeve Mi Mix serije. Prema novim informacijama, Mi Mix 4 trebao bi sadržavati periskopsku kameru koja će ponuditi kvalitetno optičko zumiranje po uzoru na pametne telefone kao što su Huawei P30 Pro i Oppo Reno 10x Zoom.

Informacija stiže od direktora za prodaju Wang Tenga, koji je taj podatak otkrio prilikom rasprave s korisnicima na microblogging platformi Weibo, napominjući pritom da je takva kamera još uvijek u fazi testiranja te ne može u potpunosti potvrditi da će se na kraju takva kamera naći u budućem Mi Mixu.

Valja napomenuti kako je Xiaomi zaštitio patent koji opisuje upravo periskopsku kameru. Što se tiče ostalih glasina o Mi Mix 4 telefonu spominje se 16 GB RAM-a, čak do 1 TB interne UFS 3.1 memorije te 2K AMOLED zaslon s 120-hercnim osvježavanjem. Tu je i baterija s kapacitetom od 4500 mAh s podrškom za brzo punjenje od navodnih 100 W.