Apple Watch od iduće godine s Micro LED zaslonom

Kada se na tržištu iduće godine pojavi novi Apple Watch trebao bi umjesto OLED zaslona po prvi puta dobiti zaslon temeljen na novoj Micro LED tehnologiji

Matija Pavlić utorak, 23. srpnja 2019. u 03:11

Prije dvije godine pisali smo kako Apple usporava razvoj nove Micro LED tehnologije zaslona koja bi trebala zamijeniti postojeće LCD i OLED tehnologije.

Nakon što su potom dolazak takvog zaslona najavljivali iz Bloomberga i internetske stranice Digitimes, sada stižu nove informacije i to od tajvanskog Economic Daily Newsa.

Ističe se kako Apple namjerava umjesto OLED zaslona u generaciji Apple Watcha koja će se pojaviti 2020. godine koristiti upravo Micro LED zaslone (ovogodišnji Apple Watch modeli će i dalje koristiti OLED zaslone).

Kako bi se to ostvarilo Apple navodno surađuje s dva tajvanska proizvođača. Prednosti ugradnje Micro LED zaslona bile bi tanji i lakši Apple Watch, veća autonomija sata i eliminacija neželjenih efekata kao što je burn-in.

Tu su i dodatne prednosti kao što su svjetliji zasloni, bolja vjernost boja i brže osvježavanje zaslona. Za Apple prednost će biti i smanjenje ovisnosti o južnokorejskim proizvođačima OLED zaslona.