Bliss OS donosi Android 10 na računala

Nova alpha inačica projekta Bliss OS na Windows, Linux i Chrome OS donosi Android 10 u kombinaciji s preinakama prilagođenim korištenju toga sustava u desktop okruženju

Matija Pavlić nedjelja, 24. studenog 2019. u 22:37

Bliss OS dugovječan je Android x86 projekt čiji je cilj pokretanje Android operativnog sustava na x86 računalima.

U opticaju se pojavila alpha inačica toga sustava Bliss 0S 12 Alpha koja je već dostupna za preuzimanje. Posebnost te inačice je to što se bazira na novom operativnom sustavu Android 10.

Nakon instalacije na neko Windows, Linux i Chrome OS računalo vidljivo je kako Bliss OS sadrži launcher koji pomaže u korištenju sustava u desktop okruženju što uključuje i ladicu aplikacija koja izgledom podsjeća na Windows Start izbornik. Tu je i mogućnost izvođenja aplikacija unutar prozora baš kao da se radi o klasičnim desktop aplikacijama.

Kako se radi o alpha inačici sustava valja naglasiti da su prisutni određeni bugovi zbog čega se još ne preporučuje korištenje ovog sustava na računalu za svakodnevni rad. Korisnici koji žele isprobati Bliss 12 OS alpha inačicu mogu je preuzeti sa službene stranice projekta, a upute za instalaciju mogu se pronaći na sljedećoj poveznici.