Objavljen ovogodišnji YouTube Rewind koji želi ispraviti lanjski fijasko

Ekipa koja stoji iza godišnjeg pregleda najzanimljivijih sadržaja na YouTubeu posula se pepelom po glavi i pokušala izraditi video kakav bi gledatelji, vjerojatno, željeli vidjeti

Sandro Vrbanus petak, 6. prosinca 2019. u 06:00

Lanjski fijasko s YouTube Rewind videom i dalje odzvanja hodnicima ove video platforme, pa je ove godine autorski tim ovog videa odlučio krenuti drugim putem – ipak će, kažu, poslušati svoje gledatelje jer "oni u tome bolji". Ovogodišnji YouTube Rewind objavljen je tradicionalno početkom prosinca, a na samom početku Youtube se osvrnuo na promašaj koji ih je prije godinu dana koštao titule videa s najviše "palaca dolje" u povijesti platforme.

"Lani smo napravili nešto što vam se nije svidjelo", poručuju, i najavljuju video sastavljan od onoga što se gledateljima provjereno sviđa. Tako smo dobili petominutni kolaž najzanimljivijih, najkvalitetnijih, najviralnijih i najomiljenijih trenutaka iz godine na izmaku – mjereno isključivo brojem korisničkih lajkova.

Ima tu svega, od videa popularnih Youtubera razne tematike, preko najpopularnijih glazbenih videospotova, najboljih novih autora, do video isječaka iz igara i make-up videa. Ukupno je stotinjak kreatora neizravno sudjelovalo u kreiranju YouTubeovog godišnjeg pregleda koji uključuje top liste u raznim kategorijama i slavi rekorde poput T-Seriesovih 100 milijuna pretplatnika i slično.

YouTube je svoj dio odradio, potrudio se ne izostaviti nikoga bitnoga da ne bi naljutio publiku, a na gledateljima je sada da ocijene jesu li se uspjeli iskupiti za prošlogodišnji fail.

Anketa Glasanje do 13.12.2019. Glasanje zatvoreno

Ukupni broj glasova: