Logitech predstavio web kameru za Pro Display XDR

Logitech je predstavio web kameru koja je posebno dizajnirana za Appleov novi monitor Pro Display XDR – 4K Pro Magnetic

Stjepan Bilić utorak, 17. prosinca 2019. u 14:25

Kupnjom Pro Display XDR monitora napravili ste tek pola posla. Da bi isti bio u potpunosti funkcionalan potrebno je dokupiti još par stvarčica. Primjerice stalak za kojeg ćete morati izdvojiti dodatnih 1.000 USD ili pak VESA adapter kako bi koristili neki jeftiniji stalak, a koji će vas koštati 200 USD.

I taman kada ste navedeno nabavili u upogonili svoj novi monitor ubrzo ste shvatili kako Apple nije ugradio web kameru te kako ćete se morati baciti u novi trošak. Srećom tu je Logitech pa za web kameru neće biti potrebno potrošiti oveću količinu novca kako bi s poslovnim partnerima, prijateljima i obitelji mogli komunicirati putem video poziva.

Logitechova kamera nosi naziv 4K PRO MAGNETIC. Kamera se na monitor pričvršćuje pomoću magneta što olakšava ugradnju, ali i kasnije uklanjanje kada dođe vrijeme za prvo čišćenje prašine. magnet je dovoljno snažan pa kamera neće otpasti kada se monitor zarotira u Pivot.

Kamera podržava 4K rezoluciju pri 30 fps, a za veći broj sličica potrebno je smanjiti rezoluciju, za 60 fps na 1.920 x 1.080 točaka, a za do 90 fps i na manje, na 1.270 x 720 točaka. Zahvaljujući tehnologijama RightLight 3 i HDR kamera automatski prilagođava osvjetljenje ovisno o jačini svjetla u prostoriji. Za korisnike koji nisu ljubitelji automatizacije Logitech je pripremio i Camera aplikaciju koja omogućava i proizvoljno podešavanje postavki.

Nadalje, kamera ima i dva mikrofona i podršku za poništavanje buke iz okoline. Zatim tu je i automatski fokus te 5x digitalni zum (pri FHD rezoluciji). Proizvođač navodi i kako je kamera kompatibilna s popularnim aplikacijama za video pozive Zoom, FaceTime i Skype.

Dimenzije kamere su 35 x 101 x 27 milimetara, a masa 90,2 grama. Detaljnije specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Kameru u prodaju stiže početkom 2020. godine po cijeni od 199,99 USD.