Nioh 2 ima novi trailer, Valve pokrenuo još jednu rasprodaju i druge gaming vijesti

Utorak i četvrtak i dalje su dani za najviše vijesti, pa smo napravili novi pregled s važnijim novostima iz igraće industrije

Mateja Šop petak, 24. siječnja 2020. u 06:00

Iako ima još tjedan dana da nas siječanj iznenadi, do sada nemamo baš razloga biti sretni i zadovoljni s novostima koje su razvojni timovi s nama podijelili. Prvi mjesec u godini je inače prilično miran, a najveće vijesti bile su vezane uz odgode. Novih igara također nije bilo puno i za to ćemo pričekati drugu polovicu veljače, odnosno početak ožujka. Do tada možemo trošiti još malo novaca u raznim rasprodajama koje se i dalje održavaju na raznim servisima, pokupiti koju besplatnu igru koju dijeli Epic i vidjeti što nam ostalo timovi pripremaju.

Nioh 2 dobio novi trailer

Ako ne dođe do odgoda, a prema onome što Team Ninja i Koei Tecmo pričaju ne bi ih trebalo biti, Nioh 2 zaigrat ćemo sredinom ožujka. Kao i za original, informacije smo dobivali malo po malo, održalo se otvoreno beta testiranje u kojem se pokazalo da razvojni tim zna što radi i da su poboljšali i produbili sustave koje su ubacili u prvoj samurajskoj akcijskoj igri s kompleksnim borbenim sustavom. Ovog puta novi video prikazuje što možemo očekivati od priče:

Posjetit ćemo 1555. godinu u feudalnom Japanu, utjeloviti nijemog protagonista kojemu ćemo izgled i karakteristike podesiti po želji i pratiti priču prije one u originalu kada je glavni lik bio William. Nioh 2 je zasad ekskluziva za PS4 koja izlazi 13. ožujka, a ako Koei Tecmo ima iste planove, PC igrači će nekad dočekati port. Izdavač nije ništa spominjao, ni potvrdio, pa ćemo za to još morati pričekati službenu najavu. Original je bio odlično prihvaćen i unatoč inicijalnim usporedbama sa serijalom Dark Souls, imao je dovoljno svojeg da se istakne. Ako se želite više informirati, službene stranice kriju te informacije.

Započeo Lunar New Year Sale na Steamu

Prošla su 22 dana od posljednje velike rasprodaje na Valveovom servisu, a sada nas je radi Kineske nove godine dočekala još jedna. 2020. godina u njihovom kalendaru slavi štakora, pa je taj glodavac maskota ovogodišnjeg izdanja te rasprodaje koja se na Steamu održava proteklih nekoliko godina.

Osim samih popusta na igre, Valve je opet pripremio tokene, naljepnice i emotikone koje možete koristiti dok razgovarate s prijateljima na njihovom servisu. Pripremili su i priče u kojima se u naredna četiri dana ukratko možete upoznati s kineskim horoskopom. Što se samih ponuda tiče, izdvojeni su Hitman 2 za 19,75 eura, Age of Empires II Definitive Edition za 14,99 eura, Risk of Rain 2 za 14,39 eura, Star Wars Jedi: Fallen Order za 47,99 eura, Assassin's Creed Odyssey za 23,99 eura, Resident Evil 2 za 19,79 eura i igra koja još uvijek ima ogromnu igraću zajednicu i vrlo često se prodaje po nižim cijenama, Grand Theft Auto V za 14,99 eura. Ponuda vrijedi do 27. siječnja u 19 sati, a ostatak možete sami pregledati ovdje.

Warhammer: Vermintide 2 ima novu mapu

Druga igra u serijalu Vermintide za koju je zaslužan švedski razvojni tim Fatshark će za manje od dva mjeseca proslaviti drugi rođendan. Ova kooperativna akcijska igra s pogledom iz prvog lica i borbom prsa o prsa dobila je brojne besplatne nadogradnje, kao i DLC-ove i proširenja nakon što je izašla, a današnji dodatak spada u prvu kategoriju.

Svi igrači koji imaju osnovnu igru mogu besplatno preuzeti nadogradnju koja uključuje mapu Castle Drachenfels i prvo poglavlje u Curse of Drachenfels. Radi se o mapi iz prve igre koju ovog puta ne morate kupiti (Back to Ubersreik je bio plaćeni DLC), a uz nju je Fatshark ubacio trgovinu za kupovanje kozmetičkih dodataka. Do sada ste ovisili o milosti igre, dok ćete sada s rješavanjem dnevnih i tjednih misija i izazova skupljati novčiće koje ćete koristiti u trgovini. Ništa što se u njoj nalazi ne zahtijeva prave novce, ali ako želite neke posebne šešire i izgled za svoje likove morate u Valveovoj trgovini platiti te DLC-ove. S ovime je započela druga sezona i to samo na PC-u, pa ako vas zanima, cijeli popis promjena nalazi se na ovim stranicama. Vermintide 2 je osim na računalima dostupan i za PS4 i Xbox One, a zasad se ne zna kada će novi sadržaji stići na konzole. Ako ste zainteresirani, osnovna igra prodaje se po nižoj cijeni u sklopu spomenute rasprodaje na Steamu, dok se svi ostali detalji nalaze na službenim stranicama.

Stardew Valley premašio 10 milijuna prodanih primjeraka

Prije malo manje od četiri godine Eric Barone, poznat još i kao ConcernedApe, izdao je svoju igru Stardew Valley. Ova opuštajuće iskustvo, koje su mnogi opisivali kao Harvest Moon za PC, omogućila je igračima da iskuse farmerski život, sade razno voće i povrće, paze na životinje i bave se svakakvim drugim aktivnostima. Igra je odmah postala hit, dobila portove za sve ostale platforme i sada se čovjek koji je cijelu igru napravio sam može pohvaliti da je Stardew Valley premašio 10 milijuna prodanih primjeraka.

Od izlaska prve verzije Barone je dodao hrpu novog sadržaja besplatno – od novih stvari kojima se možete baviti do ubacivanja multiplayera zahvaljujući kojem više igrača može istovremeno živjeti na istom posjedu i surađivati. Najnovija velika nadogradnja koja je donijela brojne promjene dostupna je na svim platformama, a koji su daljnji planovi tvorca, zasad se nije oglasio. Rekao je da će nekad definitivno krenuti na druge projekte, no vjerojatno ima još ideja za proširivanje svog dražesnog svijeta. Kao i Vermintide 2, Stardew Valley možete na Steamu trenutno kupiti po nižoj cijeni ili ako želite u sklopu paketa na Humble Bundleu. Ako imate pitanja o tome što točno možete od igre očekivati, odgovore ćete pronaći ovdje.

Paradox isprobava sustav pretplate za svoje strategije

Osim što je Paradox Interactive poznat po radu na strateškim naslovima, poznat je i po tome da ih dugo godina proširuje DLC-ovima, što znači da vas par godina nakon izlaska svi dodaci i osnovna igra koštaju između 100 i 300 eura. To je vjerojatno glavni razlog zašto su zaključili da bi mogli vidjeti kako bi se igračima dopalo plaćanje pretplate za njihove opsežne i kompleksne strategije.

„Godinama slušamo od starih igrača, kao i onih koji bi htjeli uskočiti u Europu Universalis IV da je kupovanje osnovne igre i svih ekspanzija odjednom prilično skupo (i što može odbiti potencijalne nove kupce). Ipak smo izdajemo stvari za nju već sedam godina. Sugestiju o korištenju modela pretplate čuli smo mnogo puta i smatramo da bi bilo dobro da odradimo test kako bismo provjerili koliko bi ovakav servis bio popularan“, stoji u objavi na službenim forumima. Samo određen broj igrača dobit će ponudu za isprobavanje ovog sustava, tako da se ne zna koliko bi Paradox naplaćivao takvo što, ni hoće li u konačnici zaživjeti. Paradox trenutno radi na Crusader Kings III, koji bi trebao izaći nekad ove godine i koji će sigurno, kao i svi ostali naslovi, imati dugogodišnju podršku. Sve što je do sada objavljeno nalazi se na službenim stranicama.

Bloober Team radi na nastavku za Observer?

Razvojni tim najpoznatiji po svojim igrama u žanru horora isprobao je svašta, a jedna od igara koja je bolje prošla kod igrača i kritičara bila je cyberpunk priča s pogledom iz prvog lica, Observer. Nakon što je Bloober Team napravio nastavak za Layers of Fear i dobio zeleno svjetlo za izradu igre u svijetu Blair Witcha, izgleda da se spremaju najaviti Observer 2.

S obzirom na izgled i atmosferu ovog kratkog videa kojeg su objavili, ne izgleda kao da bi moglo biti nešto drugo, što bi moglo razveseliti ljubitelje originala. Jedna je osoba već dešifrirala kriptične znakove u rečenicu „Daniel, are you there?“, što dodatno upućuje na nastavak – Daniel je bio protagonist u prvoj igri. Sigurni smo da će tim uskoro objaviti više, pa pratite Twitter ili Facebook profile ako želite biti u toku.

Epic Games besplatno dijeli logičku igru The Bridge

Svi igrači raspoloženi za mozgalice koje usput mogu zaigrati besplatno mogu se trenutno zaputiti u Epic Games Store gdje će ih dočekati The Bridge. Ova indie igra izašla je 2013. godine, a inspiraciju za izgled i zagonetke tim The Quantum Astrophysicists Guild pronašao je u djelima M. C. Eschera. Kako to izgleda u pokretu pogledajte u nastavku:

Kao i svakog tjedna, Epic nas unaprijed priprema na sljedeću ponudu, tako da već sada znamo da ćemo idućeg četvrtka popodne u svoju kolekciju moći besplatno dodati Farming Simulator 19. Ako vas ni jedna ni druga igra ne zanimaju i ne želite ih dodavati, morat ćete pričekati neko vrijeme za vidjeti hoće li Epic Games pokloniti štogod bolje. Za sve ostale, slijedite ovu poveznicu za nabaviti The Bridge.