Skagen Falster 3 sat s AMOLED zaslonom i Snapdragon Wear 3100 platformom

Danska tvrtka Skagen predstavila je treću generaciju svojeg pametnog sata Falster koja se bazira na Snapdragon Wear 3100 platformi i Googleovom WearOS-u

Matija Pavlić četvrtak, 27. veljače 2020. u 16:00

Danska tvrtka Skagen predstavila je novu generaciju svojeg Falster pametnog sata. Nakon Falster 2 modela predstavljenog u kolovozu prošle godine sada stiže Falster 3.

Riječ je o 42-milimetarskom satu s 1,3-inčnim kružnim AMOLED zaslonom (gustoća prikaza od 328 piksela po inču). Bazira se na Qualcommovoj Snapdragon Wear 3100 platformi, 1 GB RAM-a te 8 GB interne memorije.

Pozive je moguće primati direktno putem sata s obzirom na integrirani zvučnik, kao i pristupiti Google Assistantu, reproducirati glazbu te prevesti tekstualni sadržaj pomoću Google Translatea.

Sat je otporan na utjecaje vode do 30 metara dubine, postoji podrška za Bluetooth i Wi-Fi povezivanje, senzor otkucaja srca GPS, NFC i podrška za Google Pay.

Zahvaljujući podršci za brzo punjenje baterija uređaja doseže 80% nakon 50 minuta punjenja. Baterija u efikasnom načinu rada pruža mogućnost kontinuiranog 24-satnog rada, a postoje i drugi načini rada koji dodatno produljuju autonomiju.

Skagen Falster 3 sadrži Googleov WearOS te će se prodavati s cijenom od 306 američkih dolara.