NZXT H1 - Mini-ITX kućište od 13,6 litara

NZXT predstavio je za ljubitelje manjih, kompaktnijih, kućišta jedno upravo takvo – H1 može primiti do jednu Mini-ITX matičnu ploču, a os ostalih se izdvaja vertikalnim dizajnom

Stjepan Bilić četvrtak, 27. veljače 2020. u 12:00

NZXT je u svoju ponudu računalnih kućišta dodao jedno novo. Radi se o kompaktnom kućištu, zapremnine 13,6 litara, za matične ploče formata Mini-ITX. Naziv kućišta je H1.

Kako se vidi iz priloženih fotografija kućište se u odnosu na druga izdvaja po svom vertikalnom dizajnu. Zahvaljujući tome na stolu neće zauzeti previše prostora. Proizvođač je odlučio uz kućište isporučivati i dodatnu opremu kako bi kupcu olakšao slaganje konfiguracije pa je i cijena kućišta u startu nešto veća – 349,99 USD.

No osim kućišta za navedeni iznos dobiva se i modularno napajanja od 650 W sa 80Plus Gold certifikatom, AIO sustav hlađenja sa 140-milimetarskim ventilatorom te PCIe držač za grafičke kartice. Inače kućište je izrađeno kombinacijom SGCC čelika i temperiranog stakla.

Zbog specifičnog dizajna s dvije komore protok zraka kroz kućište je više nego dobar, a time i hlađenje ugrađenih komponenti. Ugradnja SSD uređaja odvija se bez potrebe alata. Kad smo kod ugradnje napomenimo kako je unutar kućišta moguće ugraditi grafičke kartice koje zauzimaju do 2,5 PCI utora. Sve tipke i portovi smješteni su na gornjoj strani kućišta.

Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača. Prodaja kreće do kraja veljače 2020. godine po navedenoj cijeni. Kupcima će moći birati između dvije boje – crne i bijele.