Američka mornarica objavila službene snimke NLO-a

Video zapisi koji su procurili u javnost prije nešto više od dvije godine sada su i službeno deklasificirani kako bi se razjasnile nedoumice oko njih

Sandro Vrbanus utorak, 28. travnja 2020. u 13:15

Krajem 2017. i početkom 2018. godine u javnost je procurilo nekoliko video zapisa koji navodno prikazuju neidentificirane leteće objekte snimljene iz zrakoplova Američke mornarice. Tada je novinarska istraga pokazala kako je zaista riječ o autentičnim video isječcima, a javnost je odmah "skočila" na njih i počela ih tumačiti kako je kome drago. Ili bolje rečeno, u skladu sa svojim uvjerenjima – mnogi su od tada ponudili svoja objašnjenja snimki, uz neizbježno spominjanje izvanzemaljske tehnologije i, naravno, izvanzemaljaca koji su nas posjetili.

Snimke su stvarne

Snimke su nastale 2004., 2014. i 2015. godine, a prikazuju različite leteće objekte čudnog oblika kako vrlo brzo putuju nebom. Snimljene su termalnim kamerama iznad oceana, a na njima se čuju i začuđeni komentari uzbuđenih pilota. Prošle godine Mornarica je potvrdila da su video zapisi autentični, bez dodatnih pojašnjenja.

Kako bi otklonili sve sumnje da unutar ovih snimki postoji još nešto drugo mnogo tajnovitije, iz američkog Ministarstva obrane sada su originalne video zapise deklasificirali i stavili na svoje web stranice. Namjera im je, kažu, otkloniti bilo kakve nedoumice oko autentičnosti videa.

Leteći fenomeni zabilježeni na njima i dalje ostaju klasificirani kao neidentificirani, kažu iz Pentagona. Po neslužbenim izvorima NLO-i su se kretali hipersoničnim brzinama i vrlo brzo mijenjali visinu leta, od morske razine pa do 30.000 stopa. U nastavku prenosimo ova tri video zapisa, a kao niti Pentagon, nećemo špekulirati o tome što se zapravo na njima vidi.