GTA V premašio 140 milijuna prodanih primjeraka

Izdavač Take-Two Interactive pohvalio se novim prodajnim rezultatima za Rockstarov hit uz iznenađujuću činjenicu da je 2020. godina bila najbolja otkad je igra izašla

Mateja Šop utorak, 9. veljače 2021. u 20:00

Grand Theft Auto V se ne prestaje dobro prodavati, a ne samo to, nego je igra imala najbolju godinu otkad je 2013. godine izašla za PlayStation 3 i Xbox 360. Izdavač Take-Two Interactive se za vrijeme razgovora s investitorima pohvalio uspjehom ove nevjerojatno popularne igre koja je premašila 140 milijuna prodanih primjeraka. Jedina igra u povijesti koja ima bolje prodajne rezultate je Minecraft, a budući da Take-Two priprema verzije i za nove konzole, PlayStation 5 i Xbox Series X/S, brojka će sigurno još rasti.

"U povijesti zabavne industrije vjerojatno nema ni jednog iskustva koje je toliko voljeno, toliko veliko, bolje ocijenjeno i uspješnije od Rockstar Gamesovog Grand Theft Auta", ponosno je izjavio šef Take-Two Interactivea, Strauss Zelnick. Već se 2018. godine pričalo kako je GTA V uz svoj Online mod najprofitabilniji naslov u cijeloj zabavnoj industriji, uključujući filmove, serije i igre, a od tada se igra nastavila prodavati kao vruće kifle.

Zašto je baš 2020. godina bila najprofitabilnija za igru? Vjerojatno je pomogla globalna pandemija i viška vremena koji su neki ljudi zbog nje imali, kao što je i hrpa novih igrača uskočila u igru kada ju je Epic Games u svojoj trgovini besplatno dijelio sredinom svibnja prošle godine. Navala je bila tolika da im se serveri cijelog dana oporavljali, a igru se često može naći na popustu za 14,99 eura.

Nakon što je izašao ekskluzivno za konzole i oduševio kritičare, Grand Theft Auto V je zatim stigao na računala, a Rockstar i Take-Two su nekoliko puta izdavali igru u raznim oblicima. Sada se prodaje Premium Edition, koji uključuje singleplayer dio igre, Online mod i sve nadogradnje i sadržaje koje je razvojni tim za ovu akcijsku igru naknadno pripremio, a oni koji uskoče u multiplayer zabavu dobiju takozvani Criminal Entreprise Starter Pack koji olakšava živote virtualnim kriminalcima. Za više informacija, ako vam trebaju, zaputite se na službene stranice, a vjerujemo da će Rockstar uskoro objaviti kada će stići verzije za nove konzole.